2011. május 25., szerda

Egyszer Warhol, máskor Thurman

A mai bejegyzés kicsit el fog térni a megszokottól. Nem titkolom, egy reklámról van szó, annak ellenére, hogy eddig alig-alig vállaltam el ilyet. David LaChapelle nevét viszont így is, úgy is meg kell ismernetek, igyekszem minél érdekesebb infókkal szolgálni nektek.

A post apropója a Schweppes 2011-es kampánya, melyet Uma Thurman főszereplésével készített el a világhírű fotós és rendező. Ha első hallásra nem is mond semmit a neve, muszáj elmondanom, hogy a fotóst Andy Warhol fedezte fel, és jó ideig dolgoztak együtt - ugye így már rögtön izgalmasabban hangzik?
LaChapelle hamar a hírességek kedvenc portréfotósa lett, majd reklámokat és videoklipeket kezdett el rendezni: A L'Oréal, a Burger King és még számos világcég köszönheti neki sikeres reklámjait. Ha azt mondom, "Dirrty", pontosan így, két r-rel, mindenki a szeme előtt látja az ominózus Christina Aguilera-videó fülledt, erotikus képsorait, melyet szintén LaChapelle rendezett.Vicces vonatkozás, hogy kliprendezőként feltűnt a Dandy Warhols és a Brian Jonestown Massacre pályáját követő Dig! című dokumentumfilmben. A "Not If You Were The Last Junkie On Earth" klipjével azonban finoman szólva nem voltak megelégedve a srácok, így bár a videó végül megjelent, LaChapelle-lel elváltak az útjaik.
Az előbb említett Schweppes reklámfilm egy teljesen friss darab, melyet a rendező kellő kacérsággal és humorral fűszerezett meg. Uma Thurman egyébként előszeretettel dolgozik LaChapelle-lel, és ha jól tudom, eddig csak mint fotóst alkalmazta. Az amerikai színésznő nemsokára a Bel Ami című filmben tűnik fel, a cím pedig nem véletlenül ilyen ismerős, néhány jelenetet ugyanis Budapesten, nagy felhajtás közepette forgattak - na persze a hisztéria kiváltója inkább Thurman partnere, Robert Pattinson volt.


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Regina!

Nem baj, hogy eltér a megszokottól, nekem tetszett és sok új információ volt benne!
Nagyon köszi!!

apachederzs írta...

igen.nemrossz reklám.épp ma láttam.egyből felfigyeltem rá hogy milyen fajintos. :) nekem tetszik.

Anna írta...

A legjobb, hogy a végén Für Anikó beszél. :D