2011. április 20., szerda

Úszd meg olcsón! Alapruhatár tavaszra

Inkább meg sem nézem, mikor volt utoljára divattal kapcsolatos post, mindenesetre az biztos, hogy régen. Emiatt elnézéseteket kérem, de remélem, hogy kiengesztelődtök a mai témától. Nyáron általában maradandó élményekre, nyaralásokra, fesztiválokra spórolunk, így nem mindegy, mennyit költünk ruhára. Hat alapdarab beszerzésével azonban szinte teljesen újnak tűnhet a ruhatárunk.

1. Egy új kabátka
Ha szemfülesek vagyunk, akár már 5000 forint alatt találhatunk egy tavaszi kiskabátot, mely a hűvösebb reggeli és esti időben nagyon jól tud jönni. Kivételesen ne az alapszínek közt válogassunk: a kék, a korall, a sápadtabb, pasztellesebb színek farmerhez és a szezon nagy trendjéhez, a homokszínű, "afrikai kalandornő" stílusú nadrághoz is illenek. Ha jól megválasztjuk, nem kell hozzá sok kiegészítő, hiszen önmagában is tündököl.

2. Egyszerű atléta
Minél lógósabb, annál jobb! Az egyszerű szabású, klasszikus ujjatlannál most sokkal izgalmasabbak a lenge szabású, pillekönnyű atléták. Ha egyszínű, akkor végtelenül kihasználhatjuk, a mintás darabokhoz már kiforrottabb stílusérzék szükséges, de megér egy próbát. Sose feledjük az örök szabályt: bő felsőhöz szűk nadrág dukál! A lágy esésű háremnadrágunkat tehát ne egy ilyennel hordjuk. Oversize karkötővel, farmershorttal, vagy szexin, magassarkúval - mindenhogy telitalálat.

3. Vintage póló
A divatmagazinok mostanában tele vannak jobbnál jobb vintage lelőhelyekkel, nem véletlenül: míg pár éve egy kopottas, az anyukád szekrényéből túrt, mintás pulcsi cikinek számított, most kincset ér. Ha turkálóból szerzed be, mindig alaposan nézd át, hogy nincs-e rajta maradandó folt, vagy kijavíthatatlan szakadás (ha hibás az áru, alkudj!). Utcára egyszerű darabokkal fedd fel, fesztiválokon viszont te lehetsz a stílusos öltözködés királynője, így ilyen alkalmakkor kombináld bátran!4. Egy új rövidnadrág
Amíg nem sikerül visszalendülnöd a nyári formádba, válassz bermuda fazonú shortot, mely térd fölé érő fazonjával jótékonyan takarja a combot. Egy kis torna után bátran választhatod a magasított derekú rövidnadrágokat is, de ha lehet, ne farmerből. Ezekhez a nadrágokhoz gyakran jár egy vékony öv, de ha esetleg a tiédhez nem adtak, egy ezres alatt bárhol szerezhetsz egyet, ráadásul ha üttetsz bele még egy lyukat, derékövnek is használhatod.

5. Napszemüveg
Idén hódítanak igazán az Audrey Hepburn-fazonú, retro napszemüvegek, ráadásul a nagyobb üzletekben már akkora a kínálat, hogy 2000 Ft alatt is beszerezhetsz egyet. Az, hogy az olcsóbb darabok nem nyújtanak ugyanolyan védelmet, mint drágább társaik, nem feltétlenül igaz. Egy kis netes kutatómunkával könnyedén ki tudod majd szúrni, hogy mire érdemes figyelned.

6. Kényelmes, lapos talpú cipő
Szintén 5000 Ft alatt beszerezhető darab, de ha eltalálod a stílust, ez lehet a legkiválóbb kiegészítőd. Mostanában már nem kell kínosan ügyelned arra, hogy a táskád színe egyezzen a cipőd színével, így bátran megvehetsz egy rózsás szandált anélkül, hogy új táskát kelljen venned. Ne feledd, hogy soha ne vegyél a kelleténél kisebb vagy nagyobb cipőt csak azért, mert nincs a méretedben és beleszerettél. Hidd el, hogy miután feltörte a lábad, vagy elhagytad a felét séta közben, a szekrény mélyén végzi.

1 megjegyzés:

Tündéri Lonka írta...

szeretem a cikkeidet, tényleg írhatnál gyakrabban:)