2011. február 23., szerda

Gomboljuk újra a magyar értékeket!

A szóviccért utólag is elnézést, de ha továbbolvastok, rögtön megértitek, hogy miért tettem. Sajnos itthon teljesen elterjedt az a felfogás, hogy a divat butácska, üres, felesleges dolog, mellyel a gazdag, unatkozó lányok-asszonyok törődnek csupán. Nos, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nagy lépést tett annak érdekében, hogy ez a helyzet megváltozzon.

Azok, akik a divatszakmában dolgoznak, fáradhatatlanul küzdenek azért, hogy az emberek megértsék, mi is a divat: a divat művészet, az öltözködés művészete, az önkifejezés fontos eszköze, és az önbizalmunk jelentős forrása. Azok, akik kinevetnek minket azért a kijelentésünkért, hogy egy farmer megváltoztathatja az életünket, valószínűleg soha nem érezték magukat szörnyen egy kényelmetlen csípőnadrágban, és nem találtak rá - hosszas keresgélés után - arra a fazonra, ami egy csapásra megváltoztatta és meghatározta mind az alakunkat, mind a stílusunkat. A Gombold újra! divattervezői pályázat pontosan azon a kijelentésen alapszik, miszerint a divat művészet, és igenis kötelességünk megmutatni, hogy Magyarországon is számos művész alkot - csak éppen nem festményeket, hanem ruhákat.
A pályázók három kategóriából választhatnak: tervezhetnek látványruhát, hétköznapi öltözéket, vagy kiegészítőket.

A nyeremények szerintem igencsak motiválóan hatnak, így muszáj leírnom: az első helyezett egy jelentős pénzösszeg mellett részt vehet egy külföldi, divattal kapcsolatos tanulmányúton. A második és harmadik helyezett szintén pénzjutalommal lesz gazdagabb, de az sem elhanyagolandó, hogy azok a tervezők, akiknek a kollekciója bejut a május 8-án rendezett divatbemutatóra, mind 150 ezer forintos költségtérítésben részesülnek. A pályázat célja a tradicionális magyar öltözködési értékek megőrzése és újragondolása, mely még sokadik átgondolásra is elég izgalmas feladat.
Ahogy már említettem, a pályázat lezárása a május 8-i, Gödörben megrendezett divatbemutató és díjátadó lesz, melyen az is kiderül, ki lesz a magyar divat nagykövete. Utóbbi egyébként nagyon felkeltette az érdeklődésemet, így ha van tippetek arra, hogy szerintetek ki részesül majd ebben a megtisztelő címben, osszátok meg velem!

Köszönöm az infót a Glamour Online-nak!

4 megjegyzés:

tündéri lonka írta...

hűű köszi:)

Kicsi Díva. írta...

szía !
köszi.Hova kell beküldeni az elkészült munkát ?

Regina M. írta...

Szia!
A www.designterminal.hu oldalon megtalálod a részletes szabályzatot. :)

Johanna írta...

Hú szuper! jelentkezek modellnek :) Na jó csak vicceltem, gondolom már mindenkinek megvan a sajátja...
Nagyon érdekel! Szóval majd nyomon követem:)