2011. január 8., szombat

Pán Péter tündérei

A divatban mostanában - szerencsére - nincsenek határok. Így történhet meg az, hogy akár egy huszonéves lány is magára aggathat egy vintage bejárónő stílusú ruhát anélkül, hogy kicsit is hülyének érezné magát. Persze bárhol (főleg itthon) érhetik az embert negatív kritikák, de jegyezzétek meg, hogy ezek mind az irigység megnyilvánulásai. Mostanában újra hódít a finoman, elegánsan gyerekes stílus, nézzük csak, mit jelent ez pontosan!

Ahogy Emma Watson levágatta a haját, úgy lett stílusa még bájosabb, még egyedibb. Helyes, virágos ruhácskákban és pasztellszínű kardigánokban láthatjuk leggyakrabban, és ez a stílus szerintem sokkal jobban áll neki, mint a korábbi, kevésbé jellegzetes megjelenése. Pont az előző cikkhez kerestem ruhákat, amikor belebotlottam egy "Peter Pan" fantázianevű egyberuhába. Azonnal beindult a fantáziám, és galléros darabok százai közt kezdtem el válogatni, hiszen ez a vintage Twiggy-stílus mostanában kezdi el második virágkorát élni. Az újabban egyre népszerűbb ún. "pixie" hajviselet illik a legjobban ehhez a bohókás stílushoz, melyet érdemes nagyon óvatosan megközelíteni. Épp az a trükk adja ugyanis a báját az egész megjelenésnek, ami képes egy pillanat alatt ízléstelenné is tenni ugyanazt. A stílus bár megenged, sőt megkövetel némi ízléstelenséget és infantilizmust, mégis nagyon finoman kell bánnunk ezekkel a jegyekkel.


A stílus alapja a színekben, fazonokban rejlik: a pici, kerek gallér például alapvető fontosságú, és ez általában erősen meghatározza a ruha fazonját is. A ruha lehet testet követő, de A-vonalú is, lehet csipkéből, vagy selyemből, lehet egyszínű, de pöttyös, vagy csíkos is. Aki a klasszikus stílust kedveli, választhat egy vöröses árnyalatú ruhát merészen térdzoknival és Oxford-cipőcskével párosítva, a csíkos ruha vékony barna övvel és hasonló árnyalatú topánkával pedig inkább a tengerész stílus szerelmeseinek ajánlott. Vörös rúzzsal, magassarkúval, és egy fekete darabbal bármelyik buliba beállíthatsz, mint a végzet asszonya, a hajjal és sminkkel sokat dobhatsz az összhatáson. Ez még a könnyebb rész, a nehézség a kiegészítőkben bújik meg. Rendkívül bonyolult megtalálni az összhangot a gyerekes, de mégis hordható darabok közt. Egy vintage plakátot ábrázoló gyűrű például teljes mértékben megengedett, de egy teddy macis hátizsák már enyhén szólva is túlzás. Ha van hozzá bátorságod, választhatsz egy klasszikus "uzsidoboz"-táskát, de a mintákkal és a színekkel bánj óvatosan. Érdemes a nagymamád megunt ékszerei közt is keresgélned, biztosan találsz olyat, ami pontosan beleillik az elképzeléseidbe. Amit még fontos megemlíteni: a kislányos, örök gyerek stílus bájos, de nem érdemes túlzottan rájátszani, viseld egyszerűen, lazán és magabiztosan, remélem, az alábbi montázs segít:


vintage

1 megjegyzés:

jesuisunprince írta...

Nagyon jó cikk lett, Regi, gratulálok hozzá!