2010. december 17., péntek

Mit vegyek fel? - A sovány alkat

Az élet furcsa dolgai közé tartozik többek közt az is, hogy míg egyes lányok majd’ megőrülnek, hogy leadhassanak pár kilót, páran azért küzdenek, hogy ugyanazt a pár kilót felszedjék. A sovány lányoknak egyáltalán nem kell lemondaniuk a divatos öltözködésről, sőt!

Freja Beha Erichsen, a már-már kórosan sovány alkatú topmodell a Chanel első számú múzsája, nem véletlenül: nem szégyelli fiús alkatát, inkább még rá is játszik kicsit, ettől lesz igazi példakép. Az utcán sétálva gyakran látom, hogy a vékony lányok lehorgasztott fejjel, szégyenkezve, alakjukat bő ruhákba rejtve sétálnak az utcán. Pont az egyik Street Fashion fotózásunk alkalmával láttunk egy gyönyörű, nagyon sovány lányt, akin szintén látszott, hogy nagyon szégyelli a testalkatát. Fotósunkkal egyetemben legszívesebben leszólítottuk volna a lányt, és elmondtuk volna neki, hogy „hé, legyél büszke magadra, szép, magas, egyedi lány vagy!”. Tény, hogy ha sovány vagy, oda kell figyelned arra, hogy mit hordasz, a szabályok viszont nagyon könnyen elsajátíthatók. Első számú parancs: az egyenes szárú nadrág tilos. Ebben a fazonban a láb szinte eltűnik, ami elég ijesztő látványt nyújt. Az ingek, blúzok és a bő ruhák szintén tiltólistásak. Ne rejtsd vékony alkatodat bő cuccok alá, felesleges! Egyrészt a méretes pólók sokkal inkább kihangsúlyozzák, hogy sovány vagy, másrészt az önbizalmadat is szinte a nullára csökkentik.

A kerek, mély nyakkivágású pólók a sovány lányok jó barátai. Amellett, hogy nagyon kényelmesek, jól is mutatnak a fiús alkaton a kivágás miatt. Jó, ha ebből a fazonból kicsit lazábbat választasz! A legging is nagyon jó ötlet, viszont nem győzöm hangsúlyozni, hogy ha lötyög a combodon, az több, mint illúzióromboló! Vásárláskor ne hagyatkozz a megszokott méretre, mindig próbáld fel a legging-et, és csak akkor vedd meg, ha teljesen passzol. Persze a hidegebb napokat nem lehet harisnyában kihúzni, így érdemes beszerezni egy farmert is. Vékony lányok bátran választhatják a szuperszűk csípőfazont, a lényeg, hogy semmiképp ne sötétet. A lányok kb. 10%-ának állnak jól a világos farmerek, örülj neki, hogy te is közéjük tartozol! Nyáron szintén maradhatsz a farmernél: a mostanában trendi szaggatott farmershortok nagyon jól mutatnak a sovány lábakon. A kicsit fiúsabb, lapos talpú cipők kényelmesek és szépek, ám minden lány tekintete megakadhat egy-egy magassarkún. Érdemes bokacsizma-fazont választani, így nem tűnik majd csontosnak a bokád és a lábfejed, ráadásul ez a fazon a járást is megkönnyíti. A vízszintesen csíkozott felsők szintén erre az alkatra lettek kitalálva, csakúgy, mint a blézerek – utóbbi csak akkor, ha szigorúan passzol rád.

A sovány lányoknak az alkalmi ruhákról sem kell lemondaniuk, a vintage, magasan záródó, esetleg bájos galléros ruhák mind-mind tökéletesek, ráadásul egy nagyon helyes, Twiggy-s csavart adnak nektek.

A saját magad kényelmét úgy érheted el legkönnyebben, ha elfogadod magad. Hidd el, hogy soványan is gyönyörű vagy, és igenis megérdemled a hasonlóan gyönyörű ruhákat. Legközelebb ugorj csak bele egy világoskék skinny jeans-be, és lásd meg magadban azt, amit eddig nem!

2 megjegyzés:

Johanna írta...

Talán még annyit mondanék, hogy a nyakláncok a lányok barátai. :)
Olvastam egyszer egy cikkben, hogy legkönnyebben úgy tudod az alkatodról elterelni a figyelmet, ha az arcodat hangsúlyozod. Tehát nagy medálok, lógós láncok minden mennyiségben.
Imádom a kiegészítőket!

Tetszik ez az új cikksorozat.

Regina M. írta...

Azért vigyázni kell vele, mert az elálló fülre pl. (nekem is az van) nem szabad fülbevalóval felhívni a figyelmet, és a nyaklánc stílusa, hossza sem mindegy. Majd ezekről is lesz egy cikk :)