2010. december 29., szerda

Mit vegyek fel? - Az izmos alkat

Mivel félig sportosztályba jártam a gimiben, rengeteg izmos, sportos alkatú lány vett körbe, így az ott töltött idő alatt alaposan tudtam tanulmányozni, hogy mi áll jól az ilyen alakon, és mi nem. Ha rajtad is meglátszik az aktív sportolás, és eddig gondot okozott az öltözködés, olvass tovább!

A sportoló lányok - megfigyelésem szerint - kétféleképp öltözködnek: egyik felük csinosan, nőiesen, másik felük pedig teljesen fiúsan. Az izmos lányok ráadásul gyakran a testtartásukkal, viselkedésükkel is fiúsnak hathatnak, ha nem figyelnek oda. Az öltözködés egyrészt nagyon egyszerűnek tűnhet az ilyen alkatú lányoknak, mivel nincs rajtuk súlyfelesleg, viszont néhány darab kifejezetten előnytelen nekik. Ilyenek például a feszülős, gyakran műszálas anyagú felsők. Az ilyen topok, pólók szó szerint rátapadnak az izmokra, így még zömökebbnek mutatják az alakjuat. A hangsúlyosan koptatott nadrágokat sem ajánlom, mert az erős combokat tovább vastagítják, a szaggatott nadrágok szintén ebbe a kategóriába tartoznak. A csillogó legging is tilos, hiába szépek az izmos lábak, egy lány sem akar kötözött sonkának kinézni.Az izmos lányoknak törekedniük kell arra, hogy kis, nőies cselekkel minél csinosabbá varázsolják a megjelenésüket. A különleges nyakkivágás például hangsúlyozza a kecses nyakat, a vállakat, és ha az adott darab még fekete is, az egységesebbé teszi az alakot. A fodrokat minden izmosabb alkatú lány építse bele az öltözködésébe: egy fodros, színes blúzocska egy laza nyaklánccal elegáns és divatos, míg egy lágyan hullámzó anyagú, virágmintás csőtop már buliviseletnek is beillik. A rózsás árnyalatok, nyári színek és minták még télen is mosolyt csalnak az arcokra, így érdemes ezekben is gondolkodni. A tökéletesen kidolgozott lábakon nagyon jól mutat a klasszikus, indigó ceruzanadrág, és persze a magassarkú is - legjobb a klasszikus fekete.
A lapos has megengedi, hogy csípőnadrághoz is felvehess díszes, széles öveket, ezt egy kis "pocakkal" már nem ajánlom. Egy fekete szövetkabát mindig, minden alkalomra divatos, az A-vonal és a pici, ezüst gombok pedig nőiessé teszik a megjelenésedet. Fontos, hogy legyünk egy kicsit merészek: miért ne vehetnénk fel egy szürke motorosdzsekit a virágmintás miniruhánkhoz?
Az izmos lányok ünnepi alkalmakkor válasszanak mély színeket, például grafitszürkét, ráadásul tökéletes domborulataikra rá is játszhatnak egy vízszintesen redőző ruhával (nézd csak a képet!). Ha egy kicsit is elbizonytalanodnál, hogy érdemes-e felvenned ezt a merész ruhát, csak gondolj Beyoncé alakjára, és arra, hogy a férfiak nagy része ölni tudna az énekesnő egy mosolyáért is.

2 megjegyzés:

petite.rose írta...

szia!!
a következőben szerintem a "nőies" alakú lányokról is írhatsz, a divat nem igazán kedvez nekünk... 157 cm vagyok, kb 55 kiló, 90es mellbőséggel.. többen irigyelnek de a legging vagy a garbós felső nem igazán nekem való... ismerőseim szerint jó ízlésem van, de kívácsi vagyok egy hozzáértő tanácsára. üdv. Zsinka

Regina M. írta...

Szia!
Ebben a cikksorozatban a fiús alkatú, az izmos, az átlagos, a néhány pluszkilóval rendelkező, a duci és a túlsúlyos lányoknak adok majd tanácsokat, de szerintem ha az áprilisi trendhatározós cikkekkel kombinálod, össze tudod hozni a személyre szabott tippeket. Viszont ígérem, hogy amint lement ez a sorozat, írok egy postot a nőies alkatú lányoknak is. :)