2010. május 3., hétfő

Az overall virágkora

Ki emlékszik még arra az időre, amikor az overall még az a ruhadarab volt, melyet télen, szánkózás előtt kaptunk magunkra, hogy fáradhatatlanul gyárthassuk benne a hóangyalokat? Szerencsére ez a post nem az előbb említett, pufi, meleg darabról szól, hanem sokkal nőiesebb társairól, melyek idén nyáron az alapruhatár részei lesznek.

Az overall, vagy ahogy az angol nyelvben nevezik, jumpsuit, az idei szezonban hihetetlen sikernek örvend. Ez nem is véletlen, ez a ruhadarab ugyanis rendkívül egyszerűen biztosít divatos külsőt viselőjének. Csak magadra kapod, párosítod néhány egyszerű kiegészítővel, és máris a lábaid előtt hever mindenki. A magas és vékony lányok jelen esetben is előnyben vannak: rajtuk mindenféle fazonú overall jól áll, választhatják a selyemből készült, pánt nélküli változatokat, és a rövid szárú verziót is. A teltebb lányoknak sem kell azonban lemondaniuk erről a sokoldalú darabról: válasszanak olyat, mely sötétebb tónusú, lágy esésű, de nem feszülős. A következő összeállításban látható fekete Lanvin jumpsuit például tökéletes választás lehet minden alkatra:
Az overallok variálása esetében egy fontos szabály van: ne erőlködj! Ha erőszakkal próbálsz harmóniát teremteni az öltözködésedben, görcsös lesz a végeredmény. Egy farmerból készült overallhoz például nem kell más, mint egy merész harisnya, és egy visszafogott cipő. A farmeranyag nagyon jól mutat virágossal, így ehhez a darabhoz én mindenképp egy virágos harisnyát választanék. A fekete változat már önmagában is nőies, elegáns, nem kíván sok kiegészítőt, mert csak elterelnénk velük a figyelmet. Egy fekete cipő ez esetben nagyon unalmas lenne, válasszunk hozzá inkább egy feltűnő színűt, például egy rózsaszín platform magassarkút. Az aprómintás, virágos, rövid szárú jumpsuit nagyon helyes nyári viselet, legjobban barna kiegészítők illenek hozzá. Ha lapos talpú, gladiátor fazonú szandált választunk hozzá, és magunkra kapunk egy laza anyagú, szürke kardigánt, egyszerű és nagyszerű hatást érünk el vele. Végül az utolsó, a zöldesszürke, háromnegyedes szárú overall a soros, mely egy változatosan használható ruhadarab: viselhetjük a hétköznapokon topánkával, napszemüveggel, csak lazán. Felvehetjük viszont egy elegáns bulira is fekete kiegészítőkkel: magassarkúval, és egy szolid borítéktáskával.

Az egyik legnagyobb kedvenc: Nanushka 2010 nyár

Van még néhány apró részlet, melyet muszáj megemlítenem az overallokkal kapcsolatban: az első ilyen a fehérnemű, melyet viselünk alatta. Idén is nagyon visszataszító, hogyha a ruha harmóniáját megtöri egy kilógó melltartópánt. Ezt a bakit könnyedén kiküszöbölhetjük, ha pánt nélküli fazont veszünk az overall alá. Eleve pánt nélküli overallhoz ez természetesen alapszabály. Tudjuk azt is, hogy a finom, vékony pamut, illetve selyemhatású anyagokon minden kis szegély, varrás meglátszik, így ha nem megfelelően választunk fehérneműt, kellemetlenül érezhetjük magunkat legújabb szerzeményünkben. Az is előfordulhat, hogy bár nagyon szívesen hordanánk már az overallunkat egy buliban, az esti, csípős levegő ezt nem engedi. Ez esetben forduljunk a legújabb divatcselekhez: vegyünk fel egy vagány bőrdzsekit, a magassarkút és a szandált pedig párosítsuk zoknival, így garantáltan nem fogunk megfázni.

Zara 2010 május

És a végére íme néhány "nem szabad" szabály is: elegáns vonalvezetésű overallhoz ne vegyünk kardigánt, és lapos talpú cipőt is csak akkor, ha a jumpsuit szárát kicsit felhajtjuk. Rövid szárú overall továbbá nem való iskolába, vagy munkába (kivéve, ha egy divatlapnál dolgozol, és harisnyát veszel alá, ott még értékelhetik is ezt), viszont tökéletes egy nyári sétára, egy bulira, vagy egy könnyed kávézáshoz. Ne vegyél fel magassarkú szandált, ha nem tudsz hibátlanul járni benne: avasd fel először egy rövidebb úton, de mindenképp utcán (például bevásárláshoz), hogy meggyőződj róla, nem lesz gond egy végigtáncolt éjszakán sem. A zoknik és harisnyák kényelmesebbé és biztosabbá tehetik a járást a magas sarkakon, minél vastagabb az anyag, és minél magasabb a pamuttartalma, annál jobban megtapad a talpakon, így kevésbé fog csúszni a lábad. A legfontosabb szabály: figyeld az akciókat, leárazásokat, és ha teheted, mindenképp szerezz be egy overallt!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

egy kicsit zavaró, hogy néhol overallnak, máshol pedig jumpsuitnek nevezed. maradj egyféle elnevezésnél. amúgy a blogod nagyon jó, rendszeres olvasód vagyaok :) k.

Regina M. írta...

Köszi az észrevételt :)
A szóismétlésekre sajnos nagyon érzékeny vagyok, ezért választottam ezt a megoldást, de remélem, azért nem zavar annyira.. :}

Névtelen írta...

annyira nem zavar, hiszen amint látod, már megint a blogodat olvasom :) k.

Névtelen írta...

szépek, sexik, de hogy lehet bennük WC-re menni...?

Regina M. írta...

Jól látod, az overallokkal kapcsolatban ez a legnagyobb probléma, mert bizony akkor le kell venni. Megoldás lehet csak olyan "távra" felvenni, hogy a mosdót megússzuk, ha meg mégsem, akkor érdemes jól bezárni a fülke ajtaját.. :D