2010. április 17., szombat

Trendhatározó alacsony lányoknak

A két trendhatározós cikk - legalábbis remélem - nagyon népszerű volt, így gondoltam, kicsit kibővítem, és személyre szabom a tanácsokat. Az első ilyen szempont a magasság. Először a lányokkal fogunk foglalkozni, pontosabban az alacsony lányokkal.

A divatos öltözködés nemcsak a modellalkatú lányok privilégiuma, ez tiszta sor. De az is tény, hogy nehezebb észrevenni egy ügyes szettet egy 160 cm körüli lányon, mint egy majd' kétméteresen. Sok alapszabály van, melyet az alacsonyabb lányoknak be kell tartaniuk, de ezek cseppet sem nehezek, csak kicsit jobban oda kell figyelniük ruhavásárlásnál. A különböző mintákkal és szabásokkal nagyon sokat lehet "csalni", most a legegyszerűbbeket sorolom fel. Először is íme a már megszokott "tiltólista" (elnézést a képért, a Polyvore nem mindig azt akarja, amit én):

Az első kényes pont a háremnadrág: ilyet alacsony lányoknak egyszerűen nem szabad felvenniük. Ha mégis mindenképp hódolni akarsz ennek a trendnek, válassz olyat, mely könnyű, lágy esésű anyagból készült. A térdvonal a kisebb lányoknak kulcsfontosságú: ne vegyetek például olyan ruhát, vagy szoknyát, mely eltakarja a térdet. Ez a kis hiba azt a hatást kelti, mintha még alacsonyabb lennél, hiába a magassarkú. Ez a csizmákra is vonatkozik: nem a legszerencsésebb a hosszú szárú csizma, főleg, ha nadrág fölé viselik. Az UGG fazonú csizmák szintén a tiltott kategóriába tartoznak, köszönhetően az előnytelen hossznak és a nyomott fazonnak. Ami a felsőket illeti: ne vásárolj túl bő, széles szabású felsőket, ha alacsonyabb vagy. A tunikát hordd inkább egy vastagabb legging-gel és szandállal. A vastag derékövek szintén összenyomják az alakot, ha viszont mindenképp ragaszkodsz hozzá, akkor az öv színe harmonizáljon a ruhádéval.
Ha jól áll a skinny farmer, és jól is érzed magad benne, akkor ez lehet a tökéletes választás. Válassz olyat, mely enyhén és függőlegesen van koptatva, ez a megoldás ugyanis optikailag hosszabbá teszi a lábakat. A bokacsizmákat és a topánkákat meleg szívvel ajánlom minden alacsonyabb lánynak: mivel a csizma szára minimálisan fedi el a lábakat, nem kelt olyan hatást, mintha a lábad hossza egy törpéével vetekedne. A miniruha nyáron nagyon kellemes viselet tud lenni (szeles időben nem ajánlott, tapasztalatból mondom), viszont ha csak pár centivel is, de érjen a térd fölé. Ha utcára hordod, emeld ki a derekadat egy vékony (!), fonott övvel: egyszerűen köss egy csomót rá ott, ahol kényelmes, így nagyon laza és divatos szettet kapsz. Ha buliba veszed fel, egy platform cipővel akár 10 centit is "nőhetsz", viszont esélyes, hogy a második tánc után már a pokolba kívánod az egészet. Gyakorolj először vastag, alacsonyabb sarkakon, majd ha azt megszoktad, jöhet a következő fokozat. Ha egyszerű, de csinos viseletre vágysz: vegyél fel egy sima pólót egy magasított derekú szoknyával, és egyszerű, fekete harisnyával. Elsöprő lesz a hatás!

1 megjegyzés:

pecsenyaeva írta...

Köszönöm, ez nagyon sokat segített (: