2010. április 13., kedd

Férfias játékok

A boyfriend fazonú nadrágok hódítása szezonok óta töretlen. A világhírű designerek kollekcióiban gyakran jelennek meg maszkulin elemek, és miért is ne foglalkozzunk egy olyan trenddel, melyet Karl Lagerfeld is előszeretettel használ?

A lányoknak szóló trendhatározóban már leírtam, hogy a vékony lányokon nagyon jól mutatnak a férfias darabok. Az első hazai Glamour Women of the Year díjátdón Demcsák Zsuzsa szmokingban jelent meg, melyet azzal magyarázott, hogy a meghívon az állt, hogy a jelenlévőknek szmokingot vagy koktélruhát kell viselniük. Ő bátran élt a választás lehetőségével, és magára öltött egy nőies vonalvezetésű, ám rendkívül férfias összeállítást. Ritkán látni hazánkban ilyen bátor megnyilvánulásokat, pedig a magyar lányok általában szerencsések: magasak, szép az alakjuk, így megengedhetnék maguknak, hogy kicsit merészebben és divatosabban öltözködjenek. A szupermodell Freja Beha Erichsen azért az egyik legnagyobb kedvencem, mert nem siránkozik rendkívül férfias adottságai miatt, inkább rátesz még egy lapáttal, és mégis az egyik legszexibb modellként, és a Chanel múzsájaként tartják számon. Ha át akarjuk építeni a mindennapi öltözködésbe ezt a trendet, kevernünk kell a semleges és nőies darabokkal. Lehet, hogy a modellalkatú lányoknak jól áll a buggyos nadrág+bő ing kettős, de jól tudjuk, hogy nekik az is jól állna, ha rájuk aggatnánk egy zsákvászonból készült, spárgával összekötözött valamit. Az alábbi összeállítás három példában mutatja be a férfias elemek helyes használatát:


Az első képen egy férfiaknak készült farmeringet csempésztem bele az outfitbe. Ez esetben hagyjuk, hogy a hangsúlyos ing vigye el az egész szettet, és a többi darab legyen semleges: egy fekete legging, egy egyszerű táska, és egy magassarkú csizma alkossa öltözékünk maradék részét. Nagyon fontos, hogy ha férfiruhát hordunk, a többi darab legyen nőies, alakot hangsúlyozó, így elkerülhetjük a "gengszterrapper" hatást. A második szett alapja a sokszor említett boyfriend nadrág. Emellé csak egy egyszerű, lágy esésű pamutpólót, egy csillogó kiegészítőt, és magassarkú cipőt ajánlok. Alapszabály, hogy a bő nadrág szárát fel kell hajtani (sajnos a Looklet-ben nem volt ilyen funkció), és magassarkúval kell viselni, hogy ne nyomja össze az alakunkat. Ha nem tudsz biztosan járni magassarkúban, egy telitalpú cipő lehet a jó megoldás. A harmadik fotó igazi jolly joker-nek számít a vörös szőnyegen: Jennifer Aniston-tól kezdve Sienna Miller-ig sokan bevetették már ezt az egyszerű divattrükköt. A maxiruha és a blézer is nagyon divatos, ha pedig összedobjuk ezt a kettőt, tökéletes szettet kapunk cserébe. Ez esetben figyelnünk kell arra, hogy a blézer ne legyen se túl hosszú, se túl bő. Ehhez az öltözékhez nem fontos magassarkút húznunk, így hétköznapokra is tökéletes, de egy menő bulin is tündökölhetünk benne.

Freja Beha Erichsen

Előfordulhat persze, hogy ezeket a darabokat túlzásnak tartjuk, és nem tudjuk elképzelni magunkon. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, viszont elnyerték a tetszésedet a férfias elemek, válassz olyan ruhadarabokat vagy kiegészítőket, melyek beleillenek ebbe a trendbe, de nem feltűnőek. A férfias fazonú cipők például nagyon divatosak, egy skinny nadrággal, és egyszerű felsővel kényelmes összeállítást alkotnak. A végére pedig egy kis extra: a fiúk állítólag nagyon szexinek tartják, ha a barátnőjük (vagy csak simán a lányok) férfiparfümöt fújnak magukra. Ha bátor vagy, legközelebb ne a megszokott parfümödhöz nyúlj a drogéria polcán, emelj le inkább egy kevésbé karakteres, de titokzatos férfiillatot. Izgalmas lesz a játék, hogy vajon hányan veszik észre az új trükködet.

Nincsenek megjegyzések: