2010. március 18., csütörtök

Ragyogó arc percek alatt

Ha ügyesen használják, a pirosító nagyon hasznos darabja lehet a neszesszerednek. Látványosan, de nem hivalkodóan teszi nyitottá, ragyogóvá az arcot, és az arcforma is könnyedén korrigálható a segítségével.

A pirosítót akkor fedeztem fel, amikor a szalagavatómra készültem, és azóta se mentem ki úgy az utcára, hogy ne használtam volna. Akik ismernek, tudják, hogy soha nem sminkelem magam agyon, a hétköznapi változat például kimerül egy kis szempillaspirálban, és arcpirosítóban. Hogy miért imádom? Mert a legkisebb erőfeszítéssel maximális hatást lehet vele elérni. Persze mindez gyakorlás kérdése: az első pirosítóm olcsó volt, és nagyon rózsaszín: amikor anyukám meglátott, azt mondta, egy orosz babára hasonlítok. Elkezdtem hát keresgélni, és hamar megtaláltam az ideálisat: az Astor Perfect Blush "Perfect Toffee" árnyalatát, mely színben, állagban is tökéletes, és persze nem kell hónapokig spórolni rá.

Ha úgy döntünk, hogy beszerzünk egy pirosítót, mindenképp számítsuk bele a minőségi ecsetet is: a feje legyen formázott, szálai selymesek és puhák, és ne legyen se túl kicsi, se túl nagy. A durva szálak nem engedik szépen eldolgozni a por állagú termékeket, így mielőtt megvesszük, mindenképp simítsunk végig rajta. Sok minden mást is figyelembe kell vennünk pirosító vásárlásakor: az első ilyen a bőrünk színe. Minden bőrhöz más árnyalatú pirosító illik, például a fehér, már-már porcelánszerű archoz ne vásároljunk erős rózsaszínű, vagy pirosas pírt: ez esetben sokkal jobban mutat a barackszínű változat. Átlagosan világos színű bőrhöz szinte minden passzol: ilyenkor nemcsak a rózsaszín árnyalatokat érdemes kipróbálni, hanem a régóta hódító barnát is. A szupermodell Iman egyszer azt nyilatkozta, hogy minden nőnek bronzosító púdert kellene használnia, mely gyönyörű, napsütötte arcot eredményez. Ha megvan a nyerő árnyalat, döntsük el, milyen állagú pirosítóval tudunk legkönnyebben dolgozni: a por állagú a legelterjedtebb, de mostanában egyre ismertebbek a kenhető, illetve folyékony verziók is. Ha ezt is kiválasztottuk, már csak a technikát kell elsajátítanunk: nem mindegy, hova kerül fel a festék. Mindenkinek az arcformájától függően kell elhelyezni a pírt, mely segítségével a túl hosszúkás arcot összenyomhatjuk, a szögletes formát lágyíthatjuk.
Itthon is kapható pirosítók: Rimmel, L'oréal, MAC

A pirosítót általában - arcformától függetlenül - az arccsontokra kell felvinni. Ha nem vagy biztos abban, hogy megtalálod-e a megfelelő helyet, mosolyogj, vagy csücsöríts, így kiemelkedik az a rész, ahova a pír kerül. Az ovális arcon a legideálisabb rész az orrnyereggel mindkét oldalon párhuzamos, az arc közepén található terület, kör alakban festve. Ha hosszúkás az arcformád, a szemed alatt két ujjnyira kezdd el felvinni a pirosítót, és vízszintesen haladj egészen a fülek felé. A kerek arcformát úgy korrigálhatod, ha a szemed alá háromszög alakban viszed fel a pírt, a szögletes archoz pedig a szem alá kerülő vízszintes, elsatírozott csík illik. Ha a leírásból nem értetted volna meg a lényeget (amit teljes mértékben megértek), kattints ide. Én alapozás nélkül szoktam pirosítani, de ha igazán tartós sminket szeretnél, mindenképp vigyél fel egy vékony réteg púdert, vagy alapozót a pír alá. Ha betartod a szabályokat, és hozzászoksz a napi pirosításhoz, néhány perc alatt csodás, ragyogó arc néz majd vissza rád a tükörből.

1 megjegyzés:

Anna írta...

Volt néhány alkalom, mikor egy elég tehetséges sminkes rajtam "gyakorolt", "kipróbálta" az arcomat... Ő mondta, hogy a hajam kétoldalt beleér a homlokomba, ami az arcomat szélesíti - mert hogy a homlokomhoz képest szélesnek tűnik. A pirosítót úgy kente rám, hogy közben csücsörítettem, egész lentről az arccsontokig, ezzel keskenyítve vissza az arcomat, amit a hajam a homlokomnál elvett. Érdekes és tanulságos volt...