2010. március 8., hétfő

Oscars 2010: a négy legjobb és legrosszabb ruha

Nem vagyok egy nagy filmszakértő, így mint mindig, az Oscar gálán is csak a ruhákat néztem. Összességében elmondhatom, hogy meg voltam elégedve, azonban akadtak olyanok is, akik nagyon elvétették a ruhaválasztást. A mai post négy csodás, és négy kevésbé jól sikerült ruhakölteményt mutat be, egyenesen a vörös szőnyegről.

Akiknek sikerült
Az idei gálán szinte csak és kizárólag földig érő, lágy esésű ruhákat vonultattak fel a jelenlévők, szerencsére egyik nagy kedvencemet, a nude stílust is sokan választották. Anna Kendrick ruhája például tökéletesen beleillik a "meztelen" trendbe, a lágy, fodros anyag pedig a romantikus stílust idézi. A színésznő haja is tökéletes: egyszerű, és csinos. Miley Cyrus nem tartozik a kedvenc filmes személyiségeim közé, de be kell látni, a ruhája gyönyörű. A smink és a haj is elegáns, de nem túlzó, a ruha szabása pedig igazi kis hercegnővé teszi a sorozatsztárt. A szezon másik nagy trendjét, a kéket is sokan választották. Rachel McAdams engem mindig is Scarlett Johansson szelídebb verziójára emlékeztetett, talán ezért is imádom annyira a stílusát. Ez a kék ruha egyszerűen csodálatos, a fülbevaló pedig plusz csavart ad ennek a játékos összeállításnak. Maggie Gyllenhaal-t mindig is szerettem, 32 évesként is árad belőle az a kislányos báj, amitől minden divatbakit elnézünk neki, az Oscar gálán viszont taps jár neki ezért a meseszép ruháért.

(katt a nagyobb méretért!)

Akiknek nem sikerült
Sajnos egy Oscar gálás ruhakörképből nem maradhatnak ki azok sem, akik idén melléfogtak a ruhaválasztással. Az angol Carey Mulligan biztos tehetséges színésznő, de a stylistja (vagy netán ő maga) nem választott túl jól: ez a fekete ruha úgy néz ki, mintha méretekkel nagyobb lenne, és valahogy rákötözték volna a lányra. A fekete cipő és clutch miatt az egész szett túl sötétre sikerült, csakúgy mint a Twilight-os Kristen Stewart szettje. A képről kiderül, hogy az ifjú színésznő nem túl magas, ez a ruha viszont még jobban összenyomja, és az egyébként vékony lányt néhány pluszkiló látszatával is "megajándékozza". Sandra Bullock idén átvette első Oscar-díját, öltözködésből viszont megbukott. Akárhogy is nézem, ez a ruha nem az igazi, de egy izgalmasabb frizurával ellensúlyozhatta volna a bakit. Vera Farmiga az Up in the air című Oscar-jelölt alkotásban szerepelt, ez a ruha viszont sajnos borzalmas. Ha a színésznő a gála előtt napozott volna kicsit, csodásan állna rajta, így viszont a szín és a szabás kombinációja egyszerűen elnyomja őt.


Nincsenek megjegyzések: