2010. március 12., péntek

Meryl Streep vs. Natascha McElhone

Kisebb kihagyás után ismét két színésznőt hasonlítunk össze, ezúttal viszont nem a stílusuk, hanem a kinézetük alapján. Meryl Streep és Natascha McElhone ugyanis kísértetiesen hasonlítanak egymásra.

Meryl Streep
Gondolom az ő nevét senkinek nem kell bemutatnom. A hatvanéves Streep borzalmasan tehetséges színésznő, munkáját eddig két Oscar-díjjal jutalmazták, továbbá ő a legtöbb Oscar-jelölést bezsebelt színésznő. Meryl a Yale Egyetem dráma szakán végzett, majd 1977-ben kezdte színészi pályafutását, első szerepét a Julia című filmben játszotta. Legsikeresebb filmjének a 2008-as Mamma Mia! bizonyult, mely több, mint 600 millió dollár bevétellel, és számos díjjal zárt. A divatrajongók valószínűleg Az ördög Pradát visel című filmben nyújtott alakítását ismerik el a legjobban, teljesen jogosan: Streep Miranda Priestly szerepéért Oscar-jelölést kapott. A színésznő magánélete is hasonlóan álomszerű, mint a pályafutása: 1978-ban házasodott meg, és négy gyermeke született.


Natascha McElhone
A 38 éves angol származású színésznő sokak szerint Meryl Streep tökéletes hasonmása. Ha megnézzük Streep fiatalkori képeit, mi is könnyen rájöhetünk, hogy nem alaptalan ez az állítás. Natascha leghíresebb szerepe a Truman Show egyik főszerepe volt, de láthattuk a Ronin és a Solaris című filmekben is. Nevét a Californication nevű amerikai sorozat tette nemzetközileg ismertté, melyben David Duchovny partnerét játssza. A színésznő kezdetben csak színházban játszott, filmes karrierje 1991-ben indult be, majd az 1996-os Túlélni Picassót egyik szerepe után már viszonylag nagy névként tartották számon, ettől fogva már válogathatott a munkák között. McElhone magánéletének legfájóbb pontja minden bizonnyal a 2008-as év volt. Már várandós volt harmadik gyermekével, amikor férje, a plasztikai sebész Martin Hirigoyen Kelly egy nappal tizedik házassági évfordulójuk után meghalt. Reméljük, sikerül a pályafutásában is Meryl Streep-hez hasonlót alkotni, szurkolunk neki.


Melyik színésznő nyerte el jobban a tetszésedet?

View Results
Create a Blog Poll


Nincsenek megjegyzések: