2010. március 22., hétfő

Ki kicsoda? Gisele Bündchen

Először is bocsánat, hogy csak most jelentkezem, remélem ti is inkább a napon töltöttétek a hétvégét, és fel sem tűnt a pár napos szünet. Közkívánatra újra itt van a Ki kicsoda? nevű rovat, melynek mai alanya a brazil szupermodell, Gisele Bündchen.

Gisele nevét még azok is jól ismerik, akik alapvetően nem érdeklődnek a divat iránt. A 29 éves brazil lány a világ egyik legismertebb modellje, a The Independent nevű magazin pedig még itt sem állt meg: szerintük Gisele a divattörténelem eddigi legnagyobb sztárja. Habár ezzel az állítással nem teljesen értek egyet, az biztos, hogy emberként és modellként is a lehető legjobban teljesít. Gisele Caroline Bündchen 1980. július 20-án született, és Brazíliában, Horizontina városában nőtt fel. Szülei részben német származásúak, de a lány soha nem tanult meg szülei anyanyelvén. Ezek a sikertörténetek - mint tudjuk - sosem kezdődnek úgy, hogy a lány már gyerekkorától modellkarrierről álmodozott, és ez Gisele esetében sem így történt. Kifutók helyett inkább a sport vonzotta, és legnagyobb álma az volt, hogy profi röplabdajátékos legyen, melyhez már nem kellett volna sokat elérnie, amikor egy ügynök egy McDonald's étteremben felfedezte. Első modellversenyén második helyezést ért el, melyet követően 1996-ban New York-ba költözött. 1999-ben ő lett a VH1/Vogue Model of the Year első helyezettje, majd 2000-ben az a megtiszteltetés érte, hogy három Vogue-címlapot is vele készítettek.


A divattörténelemben ő a negyedik modell, aki a Rolling Stone magazin címlapjára került, de szerepelt többek között az Elle, a W, és a Harper's Bazaar címlapjain is. Gisele 2001-ben és 2006-ban is szerepelt a világhírű Pirelli naptárban, és a legnagyobb fotósokkal dolgozott. Csak néhány név: Steven Meisel, Patrick Demarchelier, Karl Lagerfeld, Annie Leibovitz. Gisele a Victoria's Secret divatház egyik leghíresebb modellje, egészen 2007-ig volt szerződésük, melyet a lány bontott fel. A modell természetesen rengeteg reklámban is szerepelt, legnagyobb munkái közé tartozik az Apple Get a Mac kampánya. Bündchen saját cipőmárkát is indított, melynek Ipanema a neve. A nevével fémjelezett flip-flop papucsok olyan nagy sikert arattak, hogy még a Havaianas-t is letaszították a trónról. A modell ezekkel a munkákkal persze nem kevés pénzt keresett, ő lett a világ 15 legjobban kereső modelljeinek egyike. Gisele mindig is rengeteget jótékonykodott, jelentős adományt juttatott például az afrikai HIV fertőzötteknek, részt vett a Red Clothing kampányaiban, támogatta az éhező és rákbeteg gyerekeket. 2009-ben számos sztárral együtt a Katrina hurrikán károsultjainak gyűjtött, idén januárban pedig másfél millió dollárt adományozott a Haiti földrengés okozta károk helyrehozására.

Vogue, 2010. április

Gisele-t nem csak a kifutókon, hanem a mozivásznon is láthattuk: 2004-ben a Taxi című filmben játszott egy szerepet, 2006-ban pedig Serena szerepét kapta meg Az ördög Pradát visel-ben. Kapcsolatairól sokat cikkezett a bulvársajtó, így valószínűleg mindenki tudja, hogy Gisele évekig volt Leonardo DiCaprio barátnője, 2009-ben azonban - reméljük - végleg megállapodott Tom Brady mellett. A párnak 2009 decemberében született meg a fia, Benjamin Rein Brady. A modell a Vogue 2010. áprilisi számának címlapján tért vissza, és várhatóan több divatház arcaként is láthatjuk nyáron.

1 megjegyzés:

Berta írta...

Igen a napon töltöttem! :)