2010. március 27., szombat

Enikő+David+Terry? Íme az eredmény!

Régóta tudjuk, hogy Mihalik Enikőnek Terry Richardson az egyik kedvenc fotósa, és Terry is szívesen dolgozik a békéscsabai topmodellel. Azt is tudjuk, hogy ők ketten őrült párost alkotnak, azt viszont eddig nem tudhattuk, hogy mi történik akkor, ha New York egyik legnépszerűbb férfimodellje is társul hozzájuk. Az eredményt máris láthatjátok.

Ha eddig valaki nem ismerte Terry Richardson nevét, az az utóbbi napokban biztos megismerte. A történet röviden: néhány modell fellázadt a fotós ellen, aki szerintük borzalmasan perverz, és minden egyes fotózáson undorítóan kihasználja a modelljeit. Nos, azt eddig is tudtuk, hogy Terry nem tartozik az átlagemberek közé, és abból sem csinál titkot, hogy a szexualitás az egyik legfontosabb tényező az életében. Az őt ért vádakról azonban nem is szeretnék többet írni, ki-ki döntse el, hogy mi a véleménye. Annál érdekesebb viszont a francia Vogue-ban megjelent divatanyag, melyet a fotós februárban készített. Enikő a Glamour Online-ra írt blogjában így emlékezett arra a napra:
"Terry munkáját ismervén én másra nem is számítottam, mint egy erotikusan túlfűtött aktfotózásra, de David láthatóan ezzel még nem volt igazán tisztában."
A bejegyzésben említett David nem más, mint David Agbodji, a Calvin Klein idei arca, akit New York egyik legnépszerűbb modelljeként tartanak számon. Ha rákeresünk a modellre Google-ben, rögtön meg is értjük a fotósorozat koncepcióját: a fekete és a fehér, az erős és a törékeny kontrasztja. Ez a már megszokott kompozíció mégis háttérbe szorul a bemutatni kívánt ékszerek mögött, legalábbis az eredeti cél ez volt. Nekem viszont kicsit "túl sok" kategóriában vannak a fotók. Már első nézésre is az volt a véleményem, hogy a férfimodell csillogó, fekete bőre elvonja a figyelmet az ékszerekről, persze ez nem minden képre vonatkozik. Az előbb olvashattuk, hogy Enikő előre tudta, hogy nem érdemes ártatlan fotókra számítania, és ez be is jött. Terry hozta a szokásos formáját, minden ruhát ledobatott a modellekkel, az eredmény pedig egy már-már zavarba ejtő, túlfűtött hangulatú divatanyag lett. Nektek mi a véleményetek?

(kattints a képekre a nagyobb méretért!)

1 megjegyzés:

Berta írta...

Hatásos képek, de nekem csak a botrány jut eszembe róla.