2010. március 16., kedd

Effy, a stílusikon

A nyereményjátékra beérkezett nyertes cikk alapján mi is könnyedén rájöhetünk, hogy a Skins nevű sorozat nemcsak az életünkbe lopta be magát, hanem a divat világába is. Anglia egyik legnagyobb divatikonja -akármennyire furcsa is- nem Kaya Scodelario, hanem az általa alakított Effy.

Tapasztalataim szerint minden lány szeretne néha hűvös, és már-már ijesztően higgadt jégkirálynő lenni, olyan lány, akit a legkisebb mértékben sem érdekli a környezete véleménye: csak felkap valami gyűrött cuccot a szekrényből, végiglejt a folyosón, és szép lassan a suli legmenőbb csajává válik. Effy Stonem pontosan ilyen: öntörvényű, őszinte, és egyedi. Talán ezért is lett az egyik legnagyobb stílusikon a Skins nevű sorozat hazájában, Angliában, és mostanában már itthon is. A fiatal lány öltözködése végtelenül laza, a műsor stylistjai nagyon ügyes munkát végeztek. Effy minden egyes összeállítása olyan, mintha a viselője csukott szemmel nyúlt volna a szekrénybe, és az összhatás mégis mindent elsöprő. A szerepet az egykori modellből színésznővé vált Kaya Scodelario játssza, akinek öltözködéséről már írtam korábban. Kaya stílusa szinte egyáltalán nem hasonlít az általa játszott karakteréhez: mindig a legújabb divat szerint, összeszedetten öltözködik. Az Effy-stílus bája pont ennek az ellenkezőjében rejlik: hanyag, gyűrött, gyakran méretben sem egyező ruhák alkotják a fiatal Stonem lány gardróbját.
Ha neked is bejön Effy stílusa, alaposan nézd meg a fenti képet. Az első összeállításhoz hasonlókat gyakran látunk a szereplőn: kényelmes, egyszerű, szellős viselet. Effy a tunika alá szinte sosem visel harisnyát, ha viszont mi nem akarjuk kellemetlenül érezni magunkat, egy legging-et mindenképp húzzunk fel. A bakancs szintén alapdarabja a stílusának, csakúgy, mint az egyszerű vászontáska, mely nemcsak trendi, de praktikus is. A második outfit már a bevállalósabb lányoké: Kaya tökéletes alakján jól mutatnak ezek a fiús ruhák, de rajtunk már nem biztos, hogy ilyen ütős lesz. A boyfriend fazonú nadrágokat én csak szűk, semleges színű ujjatlannal ajánlom, és a bakancs is elhagyható. A harmadik összeállítás Effy nőiesebb oldalát mutatja be: a tunikán viselt bőrdzseki, a szűk legging, és a vörös rúzs igazán csinos kombináció, és a mindennapokban is viselhető. Effy-re jellemző még a rengeteg ékszer, a kusza, kócos haj, és a hangsúlyos "smokey eye". Mint minden esetben, most is alapszabály, hogy csak azokat a darabokat vegyük fel, melyeket magunkénak érzünk, ne erőltessük magunkra azokat a ruhákat, melyek bár nagyon "Effy-sek", de hozzánk nem illenek. Ha nem az ő stílusa való nekünk, ne bánkódjunk, ezer más helyről inspirálódhatunk.

1 megjegyzés:

Berta írta...

A harmadik évad első részében nem hittem a szememnek,annyira tökéletesen volt összerakva. A ruha, a smink, a haj, a magabiztosság... De még az is a kedvencem, amikor Freddie kertjébe megy, de végül nem mer beszélni vele. Amikor egy laza ujjatlan felső, alatta csipke melltartó, szakadt farmer, és nem converse tornacipő, hanem sima vászon, amit eldob. Hihetetlen! Semmi erölködés, mégis stílusos. Imádom!