2010. március 2., kedd

Átmeneti szettek, színes trendek

Gondolom nem csak én örülök a pár napja tartó napsütésnek és a kellemes időnek. Ekkortájt már előkerülnek a vékonyabb cipők, kabátok, finom anyagú sálak, ezért a mai postban három tavaszi összeállítást fogok bemutatni nektek, melyekben két-két idei trend keveredik.

1. Tengerész stílus és egy kis nude
A tengerész, avagy navy stílus borzasztó menő lesz idén, így egy-egy csíkos felső vagy ruha minden lány számára kötelező. Azok, akik attól félnek, hogy a vízszintes csíkozás előnytelenül befolyásolja az alakot, válasszanak lágy esésű anyagból készült darabot, vagy olyat, melyet egy-egy színes minta tör meg. A tengerész stílusú felsőhöz szinte elengedhetetlen az égkék farmer, de hogy szettünk ne hasson túl fiúsnak, vessük be a szezon egyik legnőiesebb trendjét, a nude-ot. A blézer finom színe az egész megjelenésünket lágyítja, a divatos gladiátorszandál pedig kényelmes és csinos megoldás. Ha bevállalósabbak vagyunk, kapjunk magunkra egy lábujjnál nyitott bokacsizmát, mely már jópár szezon óta próbál beszivárogni a mindennapok öltözködésébe. A kiegészítőink bátran maradhatnak a tengerészek stílusánál: egy kötélre emlékeztető, csomózott öv, vagy egy sok darabból álló nyaklánc kiválóan illik ehhez a tavaszi outfithez. Ne aggassunk viszont mindent magunkra, emlékezzünk a "kevesebb néha több" elvre. A sminkünk legyen visszafogott, természetes, de ha egy kis lázadásra vágyunk, ne hagyjuk ki a fekete körömlakkot, mely vad kontrasztot alkot a nude színekkel.
2. Virágos maxiruha egy nagy adag feketével
A második szett alapdarabja a nyár legnagyobb slágere, a virágmintás ruha. Ha a pánt nélküli, maxi fazont választjuk, egyszerre lesz nőies és laza a megjelenésünk. Persze ez önmagában unalmas lenne, érdemes a merész fekete színnel feldobni az ártatlan, tavaszi színű ruhát. A fekete kiegészítők egy kis arannyal a legizgalmasabbak, nézd csak meg az öv arany színű csatját, vagy azt a picike díszt a szemüvegen - igen, a legkisebb részlet is számít -, viszont az arany ékszereket ez esetben felejtsd el. Már sokszor említettem, hogy a ruha+bőrdzseki kombináció a kedvenceim közé tartozik, így ehhez a szetthez is egy motoros fazonú dzsekit választottam. Fontos, hogy óvatosan bánjunk a feketével is: ha a táskát választjuk, semmiképp ne vegyük fel az övet, ha pedig inkább a táska-szandál-szemüveg hármasnál maradunk, akkor viszont a dzsekit hagyjuk otthon. Hogy mi lehetne ennél még izgalmasabb? Hát az, ha játszunk a színekkel a sminkünkben is: ennyi fekete kiegészítő mellett bátran választhatunk élénk cukorkaszíneket, rózsaszínt vagy pinket, bármit, ami harmonizál a ruhánk színeivel.
3. Romantika, és egy csipetnyi korall
A romantikus stílus ismét hódít a nyári szezonban: melankolikus, lágy színeivel tökéletes választás egy tavaszi öltözékhez, viszont ha túlzásba visszük ezeket a darabokat, két hibába eshetünk bele: vagy túl cukormázas, vagy túl komor lesz a szettünk. A probléma megoldásához segítségül hívtam a szezon egyik legpezsdítőbb színét, a korallt. Ez a merész, izgalmas szín ellensúlyozza mind a lágy, mind a szomorkás elemeket, és bár először biztos furcsának tűnik ez a párosítás, ha jobban megnézed, még valami igazán érdekes is kisülhet belőle. A legfontosabb szabály: korallból nem kell sok. Bőven elég, ha a cipőnk vagy a táskánk pompázik ebben a színben, és ha a sminkünket is ebből az árnyalatból választjuk, akkor elég mindössze egy kiegészítő. Mint a harsány színekkel általában, a korallal is nagyon óvatosan kell bánnunk, nem illik mindenhez. A szürkével és árnyalataival viszont telitalálat, így ha legközelebb is talpig komor színekbe öltözöl, kezdésnek válassz egy korallszínű rúzst, vagy körömlakkot - meglátod, a hatás nem marad el.

Neked melyik szett tetszik a legjobban?

View Results
Create a Blog Poll

Nincsenek megjegyzések: