2010. március 9., kedd

Ahány dzseki, annyi bross

Polyvore-os montázsaimban gyakran találkozhattatok különféle brossokkal. Ez az olcsó és egyszerű kiegészítő minden dzsekit vagy kabátot feldob, variálási lehetőségei pedig végtelenek.

Lassan, de biztosan közeledik a tavasz, és ilyenkor általában szeretnénk valamivel feldobni az unalmas, téli összeállításunkat. Néhány ütős kiegészítőre mindig számíthatunk, de ha az is számít, hogy a pénztárcánk se bánja túlzottan a shopping-túrát, válasszunk egy brosst. Ez a kitűzőszerű, mindenféle stílusban kapható kiegészítő nagyon hasznos darab: átmeneti időszakban a kabátunkon, nyáron a ruhánkon is hordhatjuk. Mivel mostanában még elég hűvös a levegő, fogtam magam, és összeszedtem nektek néhány dzsekit, természetesen a hozzájuk passzoló brossokkal.
Mint láthatjátok, a bross mindenféle színű, fazonú és vastagságú kabáthoz illik. Egy vad, military stílusú kabáton sokat tud lágyítani egy nőies, virágos darab, míg egy alapból babásnak tűnő rózsaszín kabátka máris újjászületik ezzel a fekete csodával. A viktoriánus stílus a téli szezonban nagyon menő volt, így bátran választhatunk egy régi időket megidéző, antikolt brosst. Ez a darab egy vad, agyonmosott, motoros fazonú farmerdzsekin mutat a legjobban. Persze nem kell mindig az ellentéteket keresnünk, ha olyan a stílusunk, nyugodtan vehetünk bájos, kislányos brosst is egy világoskék kabáthoz, vagy a tengerész blézerünkhöz egy hasonló stílusú, arany, gombszerű darabot. Amikor eljön a nyár, és le kell vetnünk kedvenc dzsekinket, akkor se hanyagoljuk el ezt a sokoldalú kiegészítőt: egy mélyebb kivágású, egyszínű ruhán hordhatjuk nyaklánc helyett, vagy feltűzhetjük a hajpántunkra, és így egy egészen új stílust alakíthatunk ki. Hogy hol keresd őket? A romantikusabb, virágos darabokat a H&M üzleteiben, míg gomb- és méteráru üzletekben (pl. Gombudvar) egyedi, antik brossokat találhatsz, nevetségesen olcsón.

Nincsenek megjegyzések: