2010. február 19., péntek

Lily Allen vs. Katy Perry

Nemrég olvastam valahol egy nagyon frappáns, de kissé gonosz megnyilvánulást. A mondat valahogy így szólt: "Az égieknek annyira tetszett Lily Allen, hogy teremtettek még egyet." Ez a bizonyos "még egy" lenne Katy Perry, aki ügyesen vissza is vágott az újságíróknak: "Igen, én vagyok Lily Allen soványabb kiadása." A vitát most döntsétek el ti, válasszátok ki a nektek jobban tetsző énekesnőt, és stílust.

Lily Allen
Lily 1985-ben született tehetős angol családban. Anyagi háttere alapján azt hihetjük, gondtalan gyerekkora volt, de ez nem így van, a fiatal lány már akkor is problémás volt, összesen tizenháromszor kellett iskolát váltania, mert hol cigit találtak nála, hol alkoholt rejtegetett a szekrényében. Már gyerekként felfedezték a tehetségét, ekkortól kezdve pedig tudatosan készült zenei pályájára. 2005-ben regisztrált MySpace-re, ahova felpakolta a dalait, ezek után nem kellett sokat várnia egy lemezszerződésre. Első albuma végül 2006-ban jelent meg Alright, Still címmel, melyet három évvel később a rendkívül sikeres It's not me, It's you követett. Magánélete eközben folyamatos hullámvölgyekbe került, a drogok és az alkohol rabja lett, melynek eredménye az lett, hogy 2008-ban elvetélt. Lily ezután összeszedte magát, és mostanra tisztának vallja magát. Egy jó nagy adag lázadás persze még mindig van benne, nemrég ugyanis közölte a közönségével, hogy nem tervez újabb albumot, mert semmi profit nincs már a zenélésben. Az énekesnő ezentúl inkább saját lemezcége megalapításával, és egyik nagy szenvedélyével, a divattal szeretne foglalkozni. Lily Loves nevű kollekciója 2007-ben jelent meg, és azóta is a divatbemutatók első soraiba foglalnak neki helyet. Lily nagyon jó kapcsolatot ápol Karl Lagerfelddel, stílusa pedig merész, színes, és a mindenkori trendnek megfelelő. Mi imádjuk, és te?


Katy Perry
A Katheryn Elizabeth Hudson néven született 25 éves énekesnőnek meglehetősen döcögős volt az út a hírnév felé. Szülei keresztény lelkészek, így szigorú nevelésben részesült, gospel zenén nőtt fel, és sokáig nem is hallgathatott a szülei által világinak ítélt zenéket. Emiatt 17 éves koráig csak templomban énekelhetett, viszont 15 évesen már lemezszerződése volt. 2001-ben jelent meg első, Katy Hudson című gospel-rock albuma, mely nem hozta meg a sikert számára. Később a színésznő, Kate Hudson miatt megváltoztatta vezetéknevét Perry-re, majd évekig kapott kisebb munkákat a zeneiparban. 2004-ben a Blender magazin kezdett felfigyelni a fiatal tehetségre, ezért Katy úgy döntött, nem bízza másokra a karrierjét, belevág magától. 2007-ig szabadúszó zenészként dolgozott, kisebb sikerrel, feltűnt például a P.O.D zenekar egyik klipjében, majd barátjának, Travis McCoy-nak játszotta a szerelmét a srác zenekarának, a Gym Class Heroes-nak Cupid's Chokehold című videójában. 2007 elején az énekesnő végre megkapta, amit akart, leszerződött a Capitol Records-szal. Első komolyabb sikerét 2008 májusában érte el, amikor megjelent az I kissed a girl című száma. A siker innentől fogva garantált volt, One of The Boys című lemezét vitték, mint a cukrot. Katy jelenleg harmadik albumán dolgozik. Az énekesnő öltözködése besorolhatatlan, színes, gyakran humoros. Elmondása szerint Lolita alakjától veszi az inspirációt, úgy látszik, sikeresen. A tervezők körében Katy híresebb a stílusáról, mint a zenéjéről. A divat körforgásában töltött ideje óta a lány öltözködése komolyabb, összeszedettebb, de fellépőruháival változatlanul felhívja mindenki figyelmét.Te melyik éneksnőre voksolsz?

View Results
Create a Blog Poll

Nincsenek megjegyzések: