2010. február 26., péntek

Készüljünk a nyárra! 2010/2.

Ez alkalommal két nagyon szimpatikus divatszerkesztő osztotta meg velem a véleményét a nyári trendekről. Nagyon izgalmas stílusokról lesz szó, szóval ha szeretnél divatosan öltözködni a nyáron, mindenképp olvass tovább!

Goike Nóra, div
at-
szerkesztő, Elle
:
Nóra kétféle szempont szerint írta meg a trendeket: először is elmondta, hogy mik lesznek a legfontosabb irányvonalak a nyári divatban. Rengeteg szimpatikus stílust találtam a fiatal stylist listájában, ilyenek például az áttetsző, pillekönnyű anyagú ruhák, vagy a romantikus stílus. A biciklis és bermuda nadrágok szintén divatosak lesznek idén, de a lázadóbb típusoknak sem kell háttérbe vonulniuk: Nóra szerint az extravagáns stílus az anyagokban, a mintákban, és a színekben is meg fog jelenni, továbbá akkor sem érdemes meglepődnünk, ha az utcán velünk szembejövő lány a ruha felett hordja a fehérneműjét. A batikolt ruhák mostanában nagyon tetszenek, így örömmel olvastam a listában, hogy ezek a darabok is hódítani fognak a szezonban. A második csoportban Nóra kedvencei kaptak helyet. A farmerek például minden mennyiségben és stílusban jöhetnek, csakúgy, mint a ballonkabát, vagy az oversize nyakláncok. Az ékszerekkel díszített ruhadarabok szintén a kedvencei közé tartoznak, nem is véletlenül: csodás eleganciát visznek mindennapi öltözködésünkbe, és mindezt a lehető legizgalmasabban.


Séllei Lilla, divatszerkesztő, Cotcot:
A 2010-es tavasz-nyári szezonban az egyik kedvenc trendem kicsit sem új, hiszen már több szezon óta jelen vannak a karakteres vállak. Ez már sokadik évszak, amikor válltömésekkel és különleges szabásokkal a fantasztikus filmek főhősnőit megszégyenítő hihetetlen megoldású darabokat viselhetünk. A blézerek vállrészébe hagyományosan kerülhet szivacsos tömés, de merevítésre használnak más anyagot is, esetenként pedig az adott tervező a különös szabással éri el a kívánt hatást. Mindenképpen szerezz be egy látványos darabot, hiszen nem tudunk olyan kreátort mondani, aki így vagy úgy ne játszott volna így a szabásokkal a kollekciójában, tehát biztos befutó lesz ez a trend idén is.
A hosszított blézerek és a földig érő nyári ruhák már a 2009-es tavasz-nyári szezonban is a divat fontos részét képezték, 2010-ben ez a két elem kerül egyesítésre, ami szintén az én egyik kedvencem. Alberta Ferrettitől kezdve Jil Sanderen át a Kenzóig sok divatház kollekciójába bekerült egy-egy ilyen összeállítás. Ez az új trend azért is jó, mert nincs más dolgunk csak az előző nyáron beszerzett darabokat összepárosítani, és kész is a legújabb divatnak megfelelő öltözék. Én idén nyáron a tavaly beszerzett fehér alapon kék virágos ruhácskámat biztosan felhúzom majd a huszárok egyenruhája ihlette farmerkabátkámmal.

Nincsenek megjegyzések: