2010. február 22., hétfő

Készüljünk a nyárra! 2010/1.

Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy borzalmasan várom a nyarat. A tél, az eső, a hideg nem az én műfajom, így teljesen ki vagyok éhezve a vékony kardigánokra, és nyári szandálokra. Persze az sem mindegy, hogy milyen ruhát választunk nyárra, segítségül hívtam hát a magyar divatélet legfontosabb alakjait, hogy mondják meg nekünk, milyen trendekre számíthatunk idén. Elsőként Abodi Dóra és Konsánszky Dóra válaszolt nekünk, íme!

Konsánszky Dóra elmondta, hogy a legnagyobb trendet sosem lehet előre tudni, mindig az aktuális szezonban derül ki, hogy mire "mozdulnak" legjobban a vásárlók, így mivel a nyári szezon még csak most fog kezdődni, egyelőre csak tippelni lehet. A designer szerint általában azok a trendek futnak be, melyek hordhatóak, de valami apró utalás van bennük a legújabb színekre, innovatív anyagokra. Dóra is megerősítette azt a hírt, hogy a kék minden árnyalata divatos lesz idén, csakúgy, mint a földszínek és a military, és azt is reméli, hogy a lyukacsos illetve necc anyagok is befutnak idén nyáron.

Abodi Dóra - akinek a ruháival szintén találkozhattok a holnapi F(th)ree Style-on - szerint a nyár legnagyobb slágerei a test- és púderszínek, ezüstök és szürkék lesznek. Sok puha, lágy kelme jelent meg, melyeknek köszönhetően a formák is lágyabbá váltak. A digitális print még mindig nagy trend lesz: szimmetriák, tintapacák, pszichedelikus minták kavalkádja jelenik meg nyáron. A metálszerű csillogás a tervezőnő szerint még mindig nagyon meghatározó lesz, az ékszerszerű ruhák pedig minden alkalomra jöhetnek, legyen az köves, flitteres, vagy más módon applikált. Az örök fehér nyárra szintén tökéletes, de idén becsúszik a képbe a kék, a rózsaszín, vagy az arany néhány árnyalata. A miniruhák újra hódítanak, ami nem jelenti azt, hogy kedvenc leggingjeinket ki kell dobnunk, csak az összhangot kell eltalálnunk. Ha inkább a nadrágot szeretjük, válasszunk buggyos fazont fényes, selyemszerű anyagokból, de a répanadrág modernizált változata is divat. Dóra a kiegészítőkről is említést tett, elmondta például, hogy a cipők terén a lehető legőrültebb szín és fazon a divatos. A fiatal designer azt tanácsolja, hogy nem érdemes azzal törődnünk, hogy mit szólnak az emberek, nyugodtan kapjuk magunkra a legextravagánsabb színösszeállítású és formájú platformcipőt, ha kedvünk tartja. A szandálhoz nyugodtan hordhatunk zoknit, azonban Dóra ezt inkább a vékony, hosszú lábú lányoknak ajánlja. Azoknak, akiknek a magas sarok nem elég biztos alap, nincs okuk aggodalomra: a lapos talpú topánkák és gladiátorszandálok idén sem mennek ki a divatból. Ha a táskákról van szó, jöhet minden, ami formabontó, legyen szó érdekes felületekről, vagy ékszerszerű megoldásokról. Idén azt is elfelejthetjük, hogy a cipőnknek és a táskánknak ugyanolyan színűnek kell lennie, és ha már bevállalósak vagyunk, megkoronázhatjuk az összeállításunkat néhány nagy méretű ékszerrel, vagy egy merész hajpánttal. A divatos öltözködés persze mit sem ér igényes külső nélkül, így hallgass Dórára, és a következőket felejtsd el: karomszerű műköröm, agyonszolizott arcszín, tetovált szemöldök vagy száj, túl sok aranygyűrű a kézen, a csípőnadrágból kibuggyanó oldalhurkák, vagy a nagyon elütő színűre melírozott haj.

1 megjegyzés:

Berta írta...

Abodi Dóra legújabb kollekciója meseszép, bármelyik darabját hordanám!