2010. február 24., szerda

F(th)ree Style 3/3: Dora Abodi

Tegnap végre elérkezett a F(th)ree Style első napja. Érdekes és maradandó élményekkel lettem gazdagabb a nap végére, így - ha századszorra is, de - mindenkinek ajánlom, hogy ha van néhány szabad perce, ejtse útba a kicsi, de annál barátságosabb Ráday utcai galériát. A sorozat utolsó részében Abodi Dóra munkásságáról olvashattok.

Abodi Dóra Kolozsváron született, és már gyerekkorában is kedvelt elfoglaltsága volt mindenféle outfit gyártása a Barbie babái segítségével. A divat szeretete ellenére médiát kezdett tanulni, ám végül mégis a Modart-ban kötött ki, ahol tavaly diplomázott. 2008-ban úgy döntött, hogy saját márkát alapít, majd nemsokára megjelent első kollekciója, mely a Clandestine nevet kapta. Dóra nevét eközben itthon és külföldön is egyre jobban kezdték megismerni, mindössze egy év alatt lett az ország egyik legelismertebb designere.


2010-es nyári, M'amour nevű kollekciója a lehető legjobb kritikákat kapta, nem is véletlenül: a púderszínű, sejtelmes darabok egytől egyik tökéletesek, a kampányfotók pedig valami mesésen sikerültek, így aki eddig nem látta őket, az gyorsan kattanjon Dóra hivatalos weboldalára. A tervezőnő számos kiegészítőt is megálmodott, táskái például már-már legendásan jók, csakúgy, mint merész, de abszolút hordható kalapjai, vagy szép nagy derékövei. Dórát idén jelölték a Glamour Women of the Year 'Az év divattervezője' díjára, mi nagyon szurkolunk neki.

Nincsenek megjegyzések: