2010. február 22., hétfő

F(th)ree Style 2/3: Zoe Phobic

Ahogy reggel ígértem, itt is a második bejegyzés. A Zoe Phobic márka különösen közel áll hozzám: a tervező, Szimon Ágnes Nóra gimi óta jó barátnőm, így volt szerencsém már a pályafutása kezdetétől nyomon követni azt a csodát, amire a képzelőereje, és néhány üres papírlap segítségével képes.

Ágo már akkor is hozta megmutatni a divatrajzait, amikor még csak 14 éves voltam, és nem sokat értettem a divathoz - abban viszont biztos voltam, hogy a divattervezés valamilyen formában vissza fog köszönni az életében. Igazam is lett, két éve ugyanis beiratkozott a Forrai Magániskola divat- és stílustervező szakára, ahol idén nyáron fog végezni. Ezalatt a két év alatt folyamatosan tökéletesítette technikáját, és évről évre egyre merészebb ötletek pattantak ki a fejéből. Ezt legjobban a nyári, Szobrok nevű kollekciója bizonyítja, melynek darabjait a program keretében már most láthatják az érdeklődők.


A Zoe Phobic ruhák kezdetben még színesek, játékosak voltak, a fiatalabb közönséget célozták meg. Ahogy viszont Ágo belekerült a divat körforgásába, stílusa úgy komolyodott, tavalyi Ready-To-Wear Luxury nevű kollekciója már kiforrott, letisztult, és határozott tervezésről árulkodott. Szerencsére Ágo munkáira hamar felfigyelt a Catwalk nevű, fiatal tervezők darabjait árusító üzlet, de aki kicsit jobban benne van a magyar divatszakmában, az már ismeri a nevét. Remélem, hozzám hasonlóan ti is nagyon várjátok a nyári kollekciót, és eljöttök holnap a F(th)ree Style-ra, hogy együtt örüljünk a fiatal tervező sikerének.

Nincsenek megjegyzések: