2010. február 10., szerda

Bőrdzseki, az örök klasszikus

Korábban azt gondoltam, hogy a bőrdzseki mindenkinek jól áll - épp addig hittem ezt, amíg fel nem próbáltam egyet. Ne aggódjatok, azóta, pontosan ma, megtaláltam a tökéletes bőrdzsekit, csak épp ez mindenkinek mást jelent. Az alábbi összefoglalóból megtalálhatod a neked valót.

A bőrdzseki is olyan darab, mely - időről időre - folyamatosan megjelenik a trendekben. Mint azt mindenki tudja, tavaly ősz óta kis hazánkba is berobbantak a dzsekik, minden színben, fazonban, és vastagságban. Azóta minden második lány abban mászkál, és nincs is ezzel semmi gond- a bődzseki kényelmes, praktikus darab, melyben még télen sem fagyunk meg, ha elég réteget pakolunk magunkra. Nyáron sem hagy cserben minket kis kedvencünk, ugyanis a vékonyabb (mű)bőrből készült kabátok nagy segítségünkre válhatnak egy-egy hosszúra nyúlt buli után, amikor már közel sem olyan forró az idő. Nézzük tehát, milyen fazonokból válogathatunk:
Alapvetően három fazont különböztetünk meg: a motorost, a klasszikust, és a bombert (a képen ilyen sorrendben látod őket). A motoros (motorcycle) fazon nagyon menő párosítás egy koktélruhával, de egy hétköznapi öltözet éke is lehet. Válasszunk hozzá stílusban hasonló kiegészítőket: fém-pamut ékszereket, szandált, vagy vastag keretes szemüveget, a lényeg, hogy tetsszen, amit a tükörben látunk.
A klasszikus fazont onnan ismerjük meg, hogy cipzárja egyenes vonalban fut, nincsenek rajta pamutpasszék, és különleges díszítések. Ez a fajta dzseki dobja fel legjobban a laza, bohém stílust: a fekete merész kontrasztot alkot a színes ruhákkal és harsány mintákkal, viselheted nagy brossokkal, hosszú sálakkal.
A bomber fazon minden bizonnyal a legelterjedtebb fajta, létezik a szivárvány minden színében, csillogó, matt vagy gyűrött anyagból, díszes varrással, vagy egyszerűen. A bomber dzsekit olyan lányoknak ajánlom, akik csinosan öltözködnek, de nem bevállalósan: a bőr feldobja a legunalmasabb szettet is, mégsem hivalkodó. Egyre népszerűbbek a barna bőrdzsekik, ezek legjobban szürke és szolidabb pasztellszínű darabokkal párosíthatók. Tele vagy fekete farmerekkel, felsőkkel? Újíts be egy barna bőrdzsekit, hidd el, rögtön felfrissül a megjelenésed! Vigyázzatok viszont a kiegészítőkkel, ez esetben egy barna csizma még határeset, de a táskádon, vagy a ruháidon ne köszönjön vissza ez a szín!

Te szereted a bőrdzsekiket? Melyik a kedvenc fazonod?

View Results
Create a Blog Poll

Nincsenek megjegyzések: