2010. január 7., csütörtök

Visszatér a Skins

Majdnem egy éves szünet után tér vissza a bristoli fiatalokról szóló sorozat az E4-on. Nemrég nyilvánosságra kerültek a negyedik évad promo fotói is, melyek alapján talán végre egy vidámabb, színesebb évad elé nézünk.

A Skins című angol sorozat 2007-ben indult hódító útjára, mely később kisebb késéssel - és borzalmas szinkronnal - megjelent a hazai műsoron is. A sorozat népszerűségének oka valószínűleg az, hogy olyan dolgokat boncolgat, melyekre minden fiatal kiváncsi - szex, drog, alkohol -, de más sorozatokban ezt nem kapja meg, vagy csak kisebb dózisban. Első nézésre a legszimpatikusabb az volt benne, hogy messze eltér az amerikai tinisorozatok "boldog, tökéletes család" sablonjától: itt nem kerül be mindenki az óhajtott egyetemre, nem megy el a szalagavató bálra az osztály szépfiújával, a Skins szereplői egyszerűen élnek, méghozzá egy olyan életet, ami tőlünk sincs túl távol.


Aki nézi, tudja, hogy az első két évad után szinte a teljes szereplőgárdát lecserélték, így - ha a két évados felosztást nézzük - most láthatjuk valószínűleg utoljára a második csapatot. Az évad promóciós képei élettel teli, színes hangulatot sugároznak, így merem remélni, hogy maguk az epizódok is hasonlóak lesznek: borzalmasan unalmas volt a 2-3. évad szenvedése. A stáb továbbra is tartja azt a hagyományt, hogy a nézők nyílt forgatási napokon válhatnak a sorozat részévé, sok buliban játszódó jelenetet forgatnak így. A következő ilyen alkalom január 25-én lesz Londonban, a jegyek viszont már elfogytak, ahogy az várható volt. A Skins negyedik évada január végétől lesz látható az angol e4 műsorán.

Nincsenek megjegyzések: