2010. január 5., kedd

Rádóczy Bálint és a Playdog Kreatív

A blog címében lévő 'art' szó sajnos nagyon el van hanyagolva. Hogy miért? Jó kérdés, valószínűleg időhiány miatt. Egyszerűbb ugyanis írni egy divatról szóló cikket, mint elmenni egy kiállításra, beleásni magam egy filmbe, vagy hasonlók. Gondolom sokan örülnétek egy művészettel kapcsolatos írásnak, így íme egy rövid post Rádóczy Bálint munkáiról.

Ha valaki azt mondja, Pécs, nem meglepő, hogy az első asszociációnk a művészet. Zenészek, fotósok, festők kerülnek ki onnan, és a magam részéről nem is csodálom, hogy a város mediterrán hangulata ennyi embert megihlet. A fotózás, mint műfaj, sosem tartozott a kedvenceim közé. Szeretném én, tényleg, csak túl magasak az elvárásaim, egy képből én hangulatot akarok, és valami olyan kis pluszt, ami elválasztja a fényképezgető embert a fotóstól. Rádóczy Bálint fotói viszont abban a pillanatban megtetszettek, ahogy rátévedtem a weboldalára. A témái, a színei, a hangulatok borzasztó jól el vannak találva, minden kép kliséktől mentes és kellemes.


Bálint rendszeresen fotózza barátait, zenész ismerőseit. Képei alapján Berger Dalma az egyik kedvence, és ezt nem is bánom - vele készülnek a legjobb fotósorozatai. A feljebb látható képet sok másikkal együtt a PEP! magazinban láthattátok, de akadnak sorozatai az Esclin Syndo-ról, a The Unbending Trees-ről, és mindarról, ami hétköznapjaiban megihleti: a város, egy erdő, egy fa, akármi. Tavasszal megjelent a Társalgási Zsebkönyv nevű sorozata, melyhez egy régi angolszótár adta az ötletet. Rendkívül érdekes képek születtek, különleges, minimalista hangulattal.
A Playdog Bálint kreatív csapata, grafikai, fotós, és webdesign-nal kapcsolatos munkákat vállalnak el, ők tervezték például az Apolló Artmozi új logóját, és készítettek egy nagyon ütős színes dobozt a Multifilternek. Szórólapjaik messziről kitűnnek az unalmas, sablonos munkák közül, érdemes megtekinteni közülük néhányat.
A fotózás mindenkinek mást jelent, a jó fotók azonban - szerintem - mindenkit érdekelnek. Nem is kampányolok tovább, tessék megnézni a képeket, itt, vagy itt.


2 megjegyzés:

Zoe Phobic írta...

és tényleg jó érzés már ilyesmiről is olvasgatni..:]]]

Zoe Phobic írta...

nagyon tetszik!