2010. január 31., vasárnap

Lemeztelenedve

Már korábban is írtam a nude trendről, mely már tavaly elkezdte térhódítását, azonban csak idén robban be igazán. A "meztelen" divat a legnagyobb divatházak kifutóin jelent meg a 2010-es tavaszi-nyári bemutatókon, ez is azt bizonyítja, hogy érdemes rajta tartanunk a szemünket!

A nude divat egyik élharcosa Stella McCartney, aki most korlátok nélkül kiélvezheti kedvenc trendjét, és ahogy elnézzük idei nyári kollekcióját, ezt meg is tette. Az angol tervezőknél egyébként is nagy népszerűségnek örvendenek a természetes, natúr színek, gondoljunk csak a Burberry Prorsum ruháira. Hogy miért kapták fel ennyire? Nincs is jobb dolog nyáron, mint belebújni egy szellős, kényelmes ruhába, az ilyen árnyalatok pedig szinte követelik a laza szabást. Persze ne gondoljunk semmi unalmasra, ha megnézzük az alábbi összeállítást, láthatjuk, hogy a tervezők nagyon izgalmas, lágy esésű ruhákat hoztak létre.


A nude természetesen nem csak a teljesen testszínű darabokat jelenti: minden olyan árnyalat beletartozik, mely valahogy összeköthető a meztelenséggel vagy a természetességgel. A fent látható Stella McCartney blézer csillogó anyaga ellenére sem hat harsánynak, szabása és színe miatt nőies, nyárias benyomást kelt. A Fendi képen láthatjuk, hogyan a legegyszerűbb feldobni egy natúr árnyalatú ruhát: egy vad, fekete magassarkúval! Már több szezon óta tartja magát az "ártatlant a vaddal" trend, mely a szerény, kislányos elemek lázadó, sötét darabokkal való keverését jelenti. Egy rózsaszín, fodros ruha önmagában nem túl feltűnő, azonban ha párosítjuk egy vastag, fekete derékövvel, nagyon merész kombinációt kapunk. Ahogy vége lesz a téli kiárusításoknak, érdemes körbenézni az üzletekben, rengeteg nude ruhát fogunk találni, az eddigi kedvencem a bézs színű maxiblézer, mely a magas lányokon nagyon jól mutat.


A "meztelenség" nem csak a ruhákat inspirálta, hanem a sminkeket is: a nude smink egyszerű és nagyon csinos, ezért nem árt elsajátítani a trükkjeit. Ha belefogunk, legyen gondunk a sima és makulátlan bőrre: mivel az arcunkon lévő smink minimális lesz, a legfontosabb, hogy bőrünk szép legyen. Ha szükséges, alapozzuk le a bőrünket. A Donna Karan képen láthatjuk, hogy a modellnek még a száját is mattosították, ezt mi is egyszerűen megoldhatjuk egy kis púderrel, vagy ha az kényelmetlen lenne, egy natúr színű rúzzsal. A bronzosító púder is nagyon jól jöhet, szépen kontúrozhatjuk vele az arcunkat, és az arc formáját is korrigálhatjuk vele. A szemhéjra visszafogott, csillogó árnyalatok kerüljenek: barackszín, bézs, homokszín, vagy enyhébb bronz. Szemöldökünket világos árnyalatú ceruzával lehet kiemelni, és a hajunkat se hanyagoljuk el: a természetesség nevében engedjük ki, formázzunk laza hullámokat, vagy fogjuk össze egy lágy esésű kontyba. A lenti Polyvore montázsban összeszedtem néhány ötletet arra az esetre, ha a nude smink mellett döntenénk:
Bevallom, izgalmas oka van annak, hogy épp erről a trendről írtam: egyelőre csak annyit árulhatok el, hogy belefogtam valamibe, ami a nude divat köré épül, remélem olyan kedvvel fogadjátok majd, amilyennel én csinálom. Pár hét múlva már konkrét dolgokat is tudok mondani, addig is várom a véleményeteket a nude divatról!