2010. január 28., csütörtök

Célozd meg a leárazásokat!

Az itthon is kapható fő divatmárkák nem könnyítik meg a dolgunkat, ha divatosan szeretnénk öltözködni. Annak, aki tanul, és mellette nem dolgozik, sokáig kell spórolnia egy-egy új felsőre, vagy kabátra. Én is ebbe a táborba tartozom, így örömmel láttam, hogy hatalmas kiárusítások kezdődtek januárban.

Ha nem követed szinte percről percre a divat alakulását, akkor a kiárusításokat neked találták ki. Miért ne várnál néhány hetet arra a dögös fekete ruhára, amit kinéztél? Ha szerencséd van, a leárazások kezdetekor még mindig ott figyel majd a fogason, és így nem kell túl mélyen a zsebedbe nyúlni érte. Ha ebben az időszakban szeretnél beújítani egy ruhatárra, először is türelem, készülj fel rá, hogy nem csak te fogsz versengeni az utolsó darabokért. Rendet sem mindenhol tartanak, a leárazott darabok gyakran csak egy nagy kupacban díszelegnek, de egy magára valamit adó bolt figyel arra, hogy a leárazott ruhák is szépen, csoportosítva kerüljenek ki a polcokra. Érdemes mindent végiglapozgatni, sose tudni, hol bújik meg az a felső, amit már évek óta keresel, méghozzá negyedannyiért, mint pár hónapja. Ha eddig a nadrágok árát sokalltad, most célozd meg őket, a drágább ruhadarabokat ugyanis gyakran adják féláron.


A leghasznosabb ilyenkor az örök darabok beszerzése: egy fehér felső, egy egyszerű farmer, egy ballonkabát - csupa olyan dolog, ami soha nem megy ki a divatból, és mégsem kell feláldoznod értük a szülinapra kapott pénzedet, vagy a nehezen összekapart ösztöndíjadat. Mostanra már a leárazások végéhez értünk, ilyenkor általában engednek még egy kicsit az áron, a készlet viszont szegényesebb - fogjatok össze néhány barátnővel, és kapjátok a nyakatokba a várost - meg fogtok lepődni, mennyi mindent vettetek: és az sem mindegy, hogy mindezt feleannyiért, mint korábban.

Hogy hol keresd az akciókat? A Mango lehengerlő készlettel vár: rengeteg táska, felső, kabát, nadrág, többnyire féláron. Nadrágot 5000-ért, kabátot 7-8000-ért, felsőt pedig akár már 1000 Ft körül találsz. A H&M már szerényebb leárazott kínálattal készült, de itt is lehet találni kincseket. Te találtál valamit a kifutó darabok közt? Várom a kommented!

1 megjegyzés:

zöldhegyi írta...

Bizony, találtam :-)
Rengeteg dolgot, a legfrissebbek:
Egy kötött gyapjúpulcsi a H&M-ből (a legfelső gomb hiányzik, így 13E helyett 2E-ért elhozhattam :-)), egy szürke farmer szintén H&M-ből 10 helyett 3-ért és egy kötött pulcsi a Pull&Bearből, amibe bele van varrva egy dzseki, 13 helyett 4-ért :-)
Így összességében 37 helyett 9-ből megúsztam :-)