2009. szeptember 30., szerda

Visszatértek a Feleségek

Nem szokásom semmiért rajongani, főleg nem sorozatokért, de a Született Feleségeket azért szeretem, és amikor csak tudom, nyomon is követem. Épp ezért nem örültem túlságosan, amikor a TV2 tavasszal (?) egyszercsak levette a műsorról. Szerencsére hamar ráakadtam egy oldalra, ahol - habár angolul, de - tudtam folytatni az ötödik évadot. Az utolsó rész szerintem nagyon jóra sikeredett, de nem lövöm le a poént, mivel itthon legjobb matektudásom szerint is csak hónapok múlva fogják vetíteni az évadzárót. A szerzők képesek voltak egy olyan cliffhangert kieszelni a szezon végére, hogy alig várjam a következőt. Természetesen voltak gyengébb pillanataim, amikor titkon keresgéltem youtube-on egy kis spoiler után, de aztán csak elérkezett szeptember 28-a, amikor is elkezdték vetíteni a 6. évadot az USA-ban. Az epizód teljes mértékben hozta azt a színvonalat, amit vártam, remélem nem szenvednek sokat a magyar fordítással, hogy itthon is minél előbb láthassátok. Addig is íme a 6. évad promo plakátja:


2009. szeptember 19., szombat

Happy Birthday Twiggy!

A legendás modell Lesley Hornby néven született 1949. szeptember 19-én, ma ünnepli a 60. születésnapját. Twiggy 16 évesen lett világszerte ismert, sokan a világ legnagyobb hatású modelljének tartják (köztük én is). Boldog születésnapot neki!

Marie Claire Fashion Days

Kezdésnek egy kis személyes: sajnos az egyetemi teendők (pontosabban inkább a vonatozás) fáradalmai miatt a blog mostanra nevéhez hűen valóban "weekly"-vé vált, de igyekszem azért kicsikarni magamból heti 2, vagy akár több bejegyzést.

És hiába a fáradtság, október 3-án ha esik, ha fúj, ott leszek a Marie Claire Fashion Days nevű rendezvényen. Az újságot lapozgatva rögtön szemet szúrt a program, mintha csak nekem találták volna ki. A napot az Audrey Tautou főszereplésével készült Coco Chanel című film vetítésével kezdik, majd divatbemutatókat láthatunk Future Generation, illetve New Generation címmel. Előbbi bemutatón többek között Szegedi Kata ruháit nézhetjük meg, utóbbin pedig olyan nevek kollekcióiban gyönyörködhetünk, mint az Artista, a Nanushka, vagy a Je Suis Belle. A lista persze még nem teljes, a lap weboldaláról mindent részletesen megtudhattok. A bemutatók után a KREA művészeti iskola hallgatóinak workshopján kis időre belopózhatunk a kulisszák mögé, és megtudhatjuk, milyen egy divatfotózás. A rendezvényen egész nap jelen lesz a Mono fashion boltja, úgyhogy ha esetleg a bemutatón megtetszene egy-egy darab, nem kell messzire mennünk értük. A belépő ára már-már nevetségesen alacsony, csupán 695 Ft, de ha megveszed a MC októberi számát, akkor még ezt az összeget sem kell kifizetned.

Egyébként - és higgyétek el, nem fizet az újság a reklámért - mindenkinek meleg szívvel tudom ajánlani a magazint, naprakész divattal és stílussal kapcsolatos írásaik vannak, és mellőzi a bugyuta "10 tipp, hogy jobb legyen az ágyban" stílust. Ellenben bőven találunk benne érdekes, megindító cikkeket, amiből talán tanulhatunk is valamit, ami szintén nem mellékes.

Összefoglalóul: október 2, Vam Design Center, fussunk össze!

(fotó: cotcot)

2009. szeptember 13., vasárnap

Zoe Phobic '09 fall-winter

A nemrégiben elkészített szórólapok kapcsán már tettem említést egy fiatal tehetségről, Szimon Ágnes Nóráról. Ágo Zoe Phobic néven tervezi ruháit, jelenleg a Forrai Magániskola hallgatója, divattervezőnek készül. Régóta követem nyomon a munkásságát, és évről évre, pontosabban szezonról szezonra egyre profibb és érdekesebb ötletekkel áll elő. Legjobb példa erre a legújabb, Ready-To-Wear-Luxury nevű kollekciója, melynek darabjaihoz ma volt szerencsém (egyelőre sajnos csak képeken), és bevallom, teljesen lenyűgöztek.
Számos olyan vonásai vannak az idei őszi-téli trendeknek, melyek elnyerték a tetszésemet, és Ágo ruhái pont ezeknek a vonásoknak a keverékei. A kollekcióra jellemző például a letisztultság, a sötét színek, és a nőies szabásvonalak. Nekem legjobban a Balmain-re emlékeztető magas vállú ruhák tetszettek, esélyes, hogy beszerzek egyet a novemberi gólyabálomra, tegyetek ti is hasonlóan, kivéve az ELTE-BTK-n, mert ott ugyebár csak én pompázhatok talpig Zoe Phobicban (hahaha). Ágo munkáiról folyamatosan tudósítok majd, de ha ennyivel nem éritek be, látogasságok gyakran a zoephobicfashion.blogspot.com oldalt, ahol naponta új híreket olvashattok kedvenc tervezőnkről.