2009. december 9., szerda

A téli bulik alapkelléke: a clutch

A clutch - más néven borítéktáska - az ünnepek egyik legtrendibb darabjának ígérkezik. Hogy miért? Kis mérete praktikus, minden alkalomra elegáns, és persze nőies. A következőkben megismerheted a legjobb itthoni lelőhelyeket, és a legjobb fazonokat.

Aki gyakran jár nézelődni különböző butikokba, biztos észrevette, hogy egyre több borítéktáska sorakozik a polcokon, mindenféle színben és fazonban. Ez nem véletlen, ugyanis közelednek az ünnepek, vendégségbe, partikra járunk, szükségünk lesz egy különleges kiegészítőre. Egy ékszer vagy egy cipő árából már vehetünk egy jó minőségű borítéktáskát, azonban mielőtt nekiállunk vásárolni, érdemes elgondolkodnunk: egy szezonra, vagy hosszabb időre vásárolunk? Ha csak az idei bulira szánjuk a táskát, bátran válogathatunk a tél divatszíneiből - grafitszürkéből, barackszínből, szürkészöldből -, amennyiben viszont azt szeretnénk, hogy a táskánk még sok év elteltével is "partiképes" legyen, válasszunk alapdarabokat: visszafogott feketét, barnát, bézst. A fazonokkal is bájunk óvatosan, hiába nagyon menő idén a masni, jövőre nem biztos, hogy ugyanolyan magabiztosan viselhetjük az óriási masnikkal tarkított clutch-unkat.


A montázsok elkészítésénél mindig gondban vagyok, nagyon szegényes ugyanis az itthon is fellelhető divatmárkák (Zara, H&M, Mango, stb.) képkínálata. A montázsokhoz fehér hátterű, semleges képekre van szükség, ezekhez viszont többnyire csak a sajtó képviselői juthatnak hozzá. A képen tehát inkább az idén trendi fazonokat mutatom be. A Vörösmarty téri H&M-ben újabban rengeteg szegecses kiegészítő van, a cipőktől kezdve a nyakláncokon át a clutch-okig mindent szegecsek díszítenek. Egy visszafogott változatot ebből is beszerezhetünk, a fő, hogy ne üssön el a stílusunktól, a ruhánktól, a cipőnktől. A Mango-ban az átlagtól viszonylag magasabb árért jó minőséget és hatalmas választékot kapunk: biztosan sokan kiszúrták már a kék és rubinpiros színekben pompázó clutch-okat, melyekhez pánt is jár, ha kényelmetlen lenne kézben hordozni őket. A jobb borítéktáskákhoz mindig jár pánt, legjobb, ha állítható hosszúságú. A cipő miatt nem érdemes különösebben aggódnunk: egy fekete magassarkú mindenhez illik, gondoljunk bele: ha beszereznénk egy pink borítéktáskát, egy ugyancsak pink cipővel már nevetségesen mutatnánk. Alapszínekhez vehetünk hangsúlyosabb kiegészítőket, ha viszont élénk, harsány színű táskát viselünk, öltözetünk legyen semleges - sokkal különlegesebb az összhatás, ha a fekete ruhánkat feldobja egy színes clutch.

Mi a véleményed a borítéktáskákról?

View Results
Create a Blog Poll

Ui.: Még egy hetetek van, hogy részt vegyetek a Zoe Phobic nyereményjátékon, úgyhogy hajrá!

Nincsenek megjegyzések: