2009. november 23., hétfő

Pirelli 2010

Múlt hét végén jött ki a 2010-es Pirelli naptár, ami nekünk, magyaroknak alapvetően nem lenne nagy hír, viszont idén Mihalik Enikőt érte az a megtiszteltetés, hogy a 12 kiválasztott modell egyikeként Brazíliába utazhatott, hogy elkészítsék a fotósorozatot.

Az anyagot az ismert divatfotós, Terry Richardson készítette, a koncepció pedig a természetesség megjelenítése volt, így a modelleken se smink, sem drága ékszerek, de legfőképp ruha nem volt. Richardson állítólag semmilyen mesterséges világítást nem használt a képekhez, az eddig nyilvánosságra került fotók pedig még retusálva sem voltak, igaz, azok csak amolyan werkfotókként szolgálnak.

Mihalik Enikő (jobbra) a Pirelli-naptárban

A Pirelli-naptár elkészítése egyébként mind a fotósnak, mind a modelleknek hatalmas lehetőség. Enikő a Velvetnek azt nyilatkozta, hogy ezzel a munkával már szinte mindent teljesített, amit modellként el akart érni (pont a naptár bemutatójának napján teljesült egy hasonlóan nagy álma, a Victoria's Secret bemutató). A magyar topmodellnek így már csak egyetlen vágya maradt, egy francia, vagy brit Vogue-címlap. Elnézve a 22 éves lány sikereit, ez az álom sem várat magára sokáig.
Az elkészült naptár nem kerül kereskedelmi forgalomba, a cég csupán néhány darabot oszt ki partnereik és persze hírességek közt.

Nincsenek megjegyzések: