2009. november 13., péntek

Mit, és mit ne vegyünk fel a gólyabálra?

Idén is elérkezett a gólyabálszezon, és aki egy kicsit is érintett az ügyben, valószínűleg mostanában fáradhatatlanul kutatta a boltokat egy-egy jó ruha után. Tény, hogy gólyabálra ruhát választani nehéz. Nézzen ki jól, legyen méretben és árban is megfelelő, és persze ne jöjjön velünk szemben az eseményen ötpercenként.

Az első kétségbeesés után érdemes körbenézni a megszokott divatmárkák üzleteiben (pl. Zara, H&M, Pimkie..). Biztosan sokan észrevették már, hogy mostanában a boltokba belépve koktélruhák százai fogadnak minket. Legjobb, ha kiválasztunk a nekünk tetsző ruhákból néhányat, és azok közül próbálunk dönteni a fontosabb paraméterek alapján. A ruha árába feltétlenül kalkuláljuk bele, hogy ha nincs, szükségünk lesz alkalomhoz illő cipőre és táskára is. A Polyvore segítségével összeállítottam egy montázst az idei szezon slágerruháiból.
Sokan elkövetik azt a hibát az ilyen eseményeken, hogy a régi, unalmas verziót választják: bordó műszatén, borzalmas szabás, az egész ruha inkább emlékeztet egy B-kategóriás koszorúslányruhára. Ha jobban megnézzük, ezért az árért egy divatos, elegáns koktélruhát is beszerezhetünk. Egy térd feletti fekete ruhával nem lőhetünk mellé, de ha valami különlegesebbre vágyunk, kedvünk szerint kombinálhatjuk megjelenésünket az idei szezon trendjeivel. Nem véletlenül választottam pánt nélküli darabokat, idén ugyanis nagy mániává vált minden olyan ruha, ami szabadon hagyja a vállat. Ha a fekete túl unalmas, válasszunk merészebb színeket, rózsaszínt, halvány barackszínt, vagy a kék árnyalatait. Azonban arra figyeljünk, hogy nem Halloween-bulira készülünk, így a kiegészítőink színes ruha esetén kizárólag feketék legyenek. Idén bátran engedhetünk a merészebb szabásoknak is, nagyon menő például a hangsúlyos szoknyarész, a deréknál szűkített fazon.
Persze egy ruha sem az igazi megfelelő kiegészítők nélkül. Legfontosabb tényező a cipő. Sajnos a koktélruhához még mindig a magassarkú az ideális választás, karcsúvá, hosszabbá teszi a lábakat, tartásunk szebb lesz tőle. Egy-egy lapos talpú vagy törpesarkú cipő könnyen agyonvághatja a szettünket, így ha nem is állunk annyira a tűsarok pártján, egyszer érdemes túlélni. Ha új a cipő, gyakoroljuk benne a járást, ne csak a lakáson belül, hanem az utcán is, hogy a nagy napon ne kerüljünk kellemetlen helyzetbe. Ha bevállalósabbak vagyunk, választhatjuk a bokacsizma fazont, persze nem a bundás, rojtos verziót, hanem a finom, elegáns darabokat.
És végül, a táska és az ékszerek. Kis táskát vigyünk magunkkal, a maxitáskát kivételesen hagyjuk otthon, és szerezzünk be egy borítéktáskát. Ha nem szeretnénk egész este szorongatni a táskánkat, válasszunk olyat, aminek vékony pántja van, esetleg láncból készült (ebből a fazonból rengeteget találni mostanában). Az ékszerekkel bánjunk óvatosan, ne aggassunk mindent magunkra. Fekete ruha esetén befutó lehet néhány arany, bronz, vagy ezüst árnyaratú nyaklánc, színes ruhákhoz pedig fekete ékszereket válasszunk.
Ha szerencsések vagyunk, megúszhatjuk a gólyabált nagyobb anyagi károk nélkül. Legyetek leleményesek: keressétek az akciókat, nézzétek át a barátnőitek ékszerdobozát, cserélgessetek egymás közt. És ami a legfontosabb: csak olyan ruhát vegyetek meg, amiben jól és kényelmesen érezzük magatokat.

Ha gólyabálos smink- és hajtippeket szeretnél, keresd őket a BH&L-en!

Nincsenek megjegyzések: