2009. november 26., csütörtök

Ajándéktippek karácsonyra 2.

Míg a BH&L-en található ajándéklistán inkább a szépségápolási termékeken volt a hangsúly, itt mi másról is beszélhetnénk, mint a divatról? Az igazi divatőrültek már biztosan elképzeltek egy listát a legszebb cipőkből és ruhákból, íme néhány alternatíva, hogy könnyebb legyen a választás.

Ha másnak szeretnénk ruhát venni, vásárlás előtt feltétlenül tájékozódjunk az illető ruhaméretéről, és persze nézelődés közben vegyük figyelembe, hogy nem magunknak vásárolunk, így ami nekünk tetszik, nem biztos, hogy neki is fog. Ha végképp nincs semmi ötletünk, akkor finoman kérdezősködjünk, hogy mi a célszemély kedvenc márkája, üzlete, és lepjük meg egy ajándékutalvánnyal kedvenc butikjából. A közismertebb divatmárkák mind adnak ki ilyen utalványokat, ha ezt a verziót választod, érdeklődj az üzletek pénztárainál.

Rendszeres magazinolvasóként a karácsonyi listámon első helyen szerepel egy Elle-előfizetés. Ha az amerikai kiadást rendeljük meg, igen jól járunk: ha minden hónapban megvennénk a lapot az itthoni 2200 ft-os áron, közel kétszer annyit fizetnénk évente, mint az előfizetéssel. Magyarországra sajnos drágább a szállítás, mint maga az újság, de még így is megéri, 12 lapszámért kb. 13700 Ft-ot kell fizetnünk. Az ár a magazinok mellett magába foglalja különböző ajándékok postázását, és íme a legvonzóbb opció: az előfizetők különleges Collectors Edition kiadásokat kapnak kézhez, melyeket gyakran híres grafikusok és designerek álmodnak meg, ezek természetesen nem kerülnek bolti forgalomba.
Nemrég az Írók Boltjában egy csodás könyvre lettem figyelmes: A 100 years of fashion illustration című könyv illusztrációk segítségével követi végig a divat százéves történetét. Ha ennyi nem győzött meg, itt belelapozhatsz a könyvbe.
Azokról sem feledkeztem meg, akik inkább ruhát szeretnének a fa alá. Ha rég ajándékoztuk meg magunkat egy új kabáttal, a karácsony tökéletes alkalom erre. A mai divat szerint válasszunk szövetből készült darabokat, hangsúlyos gombolással. A képen látható F&F kabát például az egyik kedvencem az idei szezonból, visszafogott szabása, és izgalmas nyakrésze pontosan illik a mostani trendekbe. Az ünnepek közeledte szintén jó ok arra, hogy megfontoljuk egy-egy új táska vagy cipő beszerzését. Ha mélyebben a zsebünkbe nyúlnánk, nézegessük át Jimmy Choo H&M-nek készített kollekcióját (a képen a nagy kedvenc kék szandál látható), vagy válasszuk egy fiatal magyar designer egyedi darabját.
Aki hozzám hasonlóan hanyagolja a kiegészítőket, karácsonyra mindenképp kérjen néhányat, például egy masnival díszített övet, vagy egy mindenhez illő, csinos karkötőt. Az órás medálok régóta kedvenceim, nemrég viszont összetalálkoztam a Springfield-ben egy félelmetes utánzattal: a medál rossz minőségű műanyagból volt, és habár első ránézésre jól nézett ki, amikor közelebbről megnéztem, észrevettem, hogy az óralap csupán egy igénytelen matrica, amit szimplán ráragasztottak a medálra. Ha már óramedált választunk, akkor nem árt, ha az működik is.

Akármit is választunk, lényeg, hogy ne csak a kapkodás hevében dobáljuk be a kosarunkba, vásároljunk körültekintően, hogy ajándékainkat sokáig és örömmel használhassuk. Neked mi szerepel a karácsonyi ajándéklistádon? Kommentelj, és oszd meg velünk!

Az ajándéktippek első részét keresd a BH&L-en!

Nincsenek megjegyzések: