2009. augusztus 16., vasárnap

Ludwig Múzeum 2009 ősz

Hogy ne csak a kínkeserves iskolakezdésről szóljon az ősz, nem árt beiktatni néhány kulturális tevékenységet a programunkba. A Ludwig Múzeum azok számára nyújt egy kis kikapcsolódást, akik inkább a kortárs művészetek felé kacsintgatnak.
2009 júliusában a múzeumnak ismét lehetősége nyílt arra, hogy kiállítást rendezzen Robert Capa képeiből. A Magyar Nemzeti Múzeum a közelmúltban hozzájutott a művész több mint 1000 fotójához, ezekből láthatunk most válogatást, egészen október 11-ig. Ha pedig valakinek inkább a szobrászat áll közelebb a szívéhez, október 9-től Amerigo Tot műveit láthatjuk a múzeumban.
December 31-ig látható az intézmény 'Fókuszban a gyűjtemény' című kiállítása. A középpontban itt a LuMú állandó kiállítása áll, mégis más megközelítésből. A kiállítás során megtekintetjük a múzeum fő műveinek számító alkotásokat, és biztos vagyok benne, hogy mindenki számára csalogatóak lesznek az olyan nevek, mint Picasso, Roy Lichtenstein, vagy Andy Warhol. Ezt a programot semmiképp sem hagyom ki, nektek sem érdemes.

Nincsenek megjegyzések: